apiaProcurorii din cadrul Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel Timişoara  au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a directorului APIA Arad, Gheorghe Alda, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.
Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că acesta, în calitatea sa publică, a aprobat, prin semnare, în data de 17 martie 2010, o decizie de acordare a plăţilor în cadrul schemelor de sprijin pe suprafaţă pentru campania 2009, în favoarea unei societăţi comerciale în care soţia sa avea calitatea de asociat. În baza acestei decizii s-a plătit societăţii comerciale restul sumei de 56.336,24 lei pentru Schema de plată unică pe suprafaţă – S.A.P.S. şi suma de 153.741,92 lei pentru Schema pentru plăţi naţionale directe complementare – P.N.D.C. 1, suma totală fiind de 210.078,03 lei.
„Dosarul a fost trimis, spre soluţionare, Judecătoriei Arad”, precizau reprezentanţii Biroului de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.

Recomandările redacției