ineujjjLa trei zile după ce i-a trimis pe componenții primei echipe în vacanță, Cristian Sculici și colaboratorii săi de la Academia Ladislau Brosovszky au făcut o amplă acțiune de selecție. Pe terenul „Central” din Ineu și-au demonstrat veleitățile fotbalistice aproximativ 70 de copii ochiți în această primăvară de trimiși speciali la acțiunile școlare sau chiar la jocurile de pe maidane.
„De data aceasta, am adus copii din două zone ale județului. Pe cei din localitățile Măderat, Agriș, Arăneag, Târnova sau Chier, respectiv pe cei Șicula, Gurba, Cermei, Apateu, Sintea Mare sau Chereluș. În fața comisiei de examinare, formată din antrenorii Academiei, respectiv Cornel Popa, Mihai Talpaș, Lucian Ardelean, Ciprian Manguci, Codin Trînc, Ioan Nicodin și subsemnatul, s-au susținut probe tehnice, dar și jocuri școală. La finalul acestora, am reținut 20 de copii, din care 9 sunt destinați grupei 2003. Oricum, și cei care au fost refuzați deocamdată vor rămâne sub observație, îi vom monitoriza în continuare, iar dacă sesizăm progrese, vom îngroșa rândurile jucătorilor din aceste zone. În săptămânile viitoare, grupele noastre de copii vor participa la două turnee, antrenamentele urmând să se reia pe 20 iulie”, ne-a declarat Cristian Sculici, coordonatorul corpului de antrenori de la Academia Ladislau Brosovszky.
În perioada ce urmează, vor avea loc acțiuni de selecție și pentru zona municipiului Arad și comunei Dorobanți, de acestea urmând să se ocupe Marius Ciubăncan, Vasilică Georgiu și Alexandru Andea.

Recomandările redacției