primar Zimand

După cum se știe, de peste cinci ani în Zimandu Nou funcționează cu succes o mare investiție a unei firme germane de componete auto. Investiția a creat foarte multe locuri de muncă, la ora actuală acestea ajungând la peste o mie.

Este o firmă mare de componente auto – la Arad, Webasto produce acoperișuri auto, înregistrând câteva extinderi până acum – și joi se va inaugura încă o extindere ce va duce la creșterea în continuare și a numărului de angajați. Ni s-a spus că încă în această vară vor fi circa 300 de noi locuri de muncă și aceste lucruri nu pot decât să ne bucure“ ne spunea recent Domnul Dorel Vidran primarul comunei Zimandu Nou.

Trebuie precizat că această investiție se întinde pe o mare suprafață de teren în Zimandu Nou (e vorba de „17.000 mp; producția de acoperișuri panoramice din Arad ajunge în țări unde sunt fabrici de mașini, la uzine VW, Porsche, BMW, Renault. Cel mai mare plafon panoramic Webasto e fabricat la Arad și se montează pe modelul Volkswagen Touareg“, după cum spunea Florin Tudor, directorul general al Webasto Romania Trading, într-un interviu) și a înregistrat o activitate calitativă de top.

Recomandările redacției