gradmariusFinala ediției 2014-2015 a Cupei României se va disputa între două dintre formațiile care au luat-o de jos și, cu o strategie corectă, au ajuns printre cele mai temute și apeciate teamuri din județ. Șoimii Lipova a promovat la pas vara trecută în Liga a IV-a, iar Victoria Felnac îi urmează și ea, cu un parcurs și mai bun.
Lipovenii au completat podiumul la revenirea în elita fotbalului județean, însă marea provocare rămâne finala de sâmbătă (ora 18), de la Șiria. „Un astfel de trofeu e foarte important pentru orice echipă, cu atât mai mult pentru o nouă promovată în Liga a IV-a. Trebuie să recunoaștem că acest statut ne-a și avantajat, căci am jucat majoritatea meciurilor acasă și iată că am ajuns la 90 de minute, plus eventuale prelungiri, de trofeu. Pofta a venit mâncând pentru noi, nu am avut ca obiectiv câștigarea Cupei, dar acum ne dorim foarte mult să ne impunem sâmbătă. Ar fi o încununare a muncii depuse aici și standardelor ridicate impuse de conducerea noastră prin investițiile făcute”, consideră Marius Grad.
Antrenorul „șoimilor” și-a studiat puțin și adversarul din ultimul act al Cupei și a ajuns la o concluzie.
„În semifinala cu Sântana, din Subcetate, s-au simțit binișor căci terenul nu a fost prea mare. Situația se schimbă la Șiria, cum și temperatura de la ora jocului se anunță mai ridicată. Eu spun că sunt avantaje pentru noi, fiind – cred eu – echipa mai bine pregătită din punct de vedere fizic. Dar, trebuie să fim atenți și motivați. Cupa e considerată o competiție a surprizelor, dacă nu vom trata meciul cu maximă seriozitate, riscăm să pierdem acest trofeu”,a adăugat fostul fundaș al UTA-ei.
Lipova are trei absențe destul de importante pentru jocul de sâmbătă seara. Țițca și Ghergar rămân indisponibili, ca și Orza, care încă plătește prețul accidentării de la Pecica. În aceste condiții, primul unsprezece al „șoimilor” ar putea arăta astfel: Trifoi – Costin, L. Calancea, Moisă, Crișan – Zoica, Cati, Sg. Popa, Gornic – Borteș, Pavel.

Recomandările redacției