piata soareluiPiața Soarelui, una dintre cele mai cunoscute piețe din municipu, celebră în urmă cu ani și ani pentru hala de unde arădenii puteau să cumpere tot felul de produse nealimentare, a intrat în istorie. Conform celor declarate de Stelian Nistor, directorul SC Târguri, Oboare, Piețe, ultimii trei comercianți care mai aveau tarabe în hală, s-au mutat, de la începutul lunii, la Obor. Pe platoul din față au mai rămas însă câțiva comercianți, care vând legume și fructe.
Despre declinul pieței s-a scris de nenumărate ori, sfârșitul fiind inevitabil încă de acum câțiva ani. În 2014, ziarul nostru trăgea un semnal de alarmă cu privire la ceea ce se întâmplă acolo, însă din cauza unor procese fără sfârșit, începute în urmă cu aproximativ zece ani, lucrurile au rămas la fel. Acoperişul stă să cadă la un vânt mai puternic, iar mizeria este de nedescris. Astfel, nici nu a fost de mirare că numărul clienților a scăzut drastic, asta și din cauza marilor lanțuri comerciale.
Planuri au existat și
există, dar…
În aceste condiţii, spaţiile destinate pe vremuri comerţului au fost transformate de locuitorii blocurilor din apropiere în locuri de parcare. Reprezentanţii autorităţilor susțineau, în urmă cu un an, că intenţionează să lase un mic sector care să aibă în continuare aceeaşi destinaţie şi să amenajeze în restul spaţiului o parcare civilizată. Toate acestea nu se pot însă face decât după ce situaţia juridică a spaţiului cu pricina  va fi clarificată în mod definitiv. „Am dat anunţuri că închiriem mese, am făcut o campanie pentru a atrage clienţii în acea zonă, dar totul a fost în zadar. Mai avem doar cinci comercianţi care îşi vând produsele în hală şi trei afară, în sectorul de legume-fructe. Ne-am gândit să lăsăm un sector care să fie destinat activităţilor de comerţ, iar pe restul spaţiului să amenajăm o parcare. Primăria s-a aflat în proces cu Sindicatul Solar. Primăria a pus sechestru pe anumite obiecte de acolo, pe mese, pe confecţii metalice, pentru că Sindicatul Solar nu a plătit taxe şi impozite. Până nu se clarifică toată povestea aceasta legată de litigiu nu se poate face nicio investiţie. Pentru a face ceva, trebuie să avem la dispoziţie un teren liber de sarcini. Trebuie să ştiţi că atunci când am preluat piaţa, au mai rămas vreo 20 de comercianţi. În momentul în care au simţit că pierd teren, cei de la sindicat au spus că piaţa se desfiinţează, aşa că oamenii au plecat în alte zone. Unii au migrat către Obor, alţii au acum spaţii comerciale pe centru”, susținea la vremea respectivă Stelian Nistor, directorul TOP SA, societate care administrează piaţa. Acesta mai spunea că SC TOP SA a preluat piaţa în 2008, dar de atunci au urmat o serie de procese.
…conducerea TOP așteaptă ca lichidatorul să-și termine treaba
Dar care este situația juridică a pieței în momentul de față? Stelian Nistor ne-a declarat că există un lichidator, după ce în cazul Sindicatului Solar a fost declanșată procedura de faliment.
„Există niște proceduri legale care-și urmează pașii. Cât de repede se întâmplă aceasta, nu depinde de noi. Lichidatorul trebuie să valorifice bunurile care aparțin Sindicatului Solar, acoperișul, instalațiile electrice, mesele metalice. Până ce lichidatorul nu termină ce are de făcut, terenul nu este liber de sarcini, iar noi nu putem demara proiectul nostru. Vrem să lăsăm acolo un segment de piață, pentru legume, fructe și alte produse și să construim o parcare cu plată și o spălătorie auto, pentru că există spațiu suficient. Având în vedere că zona aceea e foarte aglomerată, ne-am gândit că o parcare va contribui și la fluidizarea circula­ției”, ne-a declarat Nistor.

  • Maria Ana Paul spune:

    Oferta serioasa si care merita! Nu esti de parere ca trebuie sa incepi
    la timp, daca vrei sa castigi? Acum, dupa ce au vazut filmul care demonstreaza
    ca totul este foarte serios, oamenii au inceput sa lucreze si sa castige cu
    noi. Te asteptam si pe tine! Incepi rapid si simti satisfactia ca ai gasit ceva
    ultra-serios! Filmul video te va convinge! Cere-mi urgent mai multe detalii la
    adresa mea de email: mariana.mitru@gmail.com

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției