ciclism

Amatorii de ciclism sunt aşteptaţi la Moneasa, la cea de a IV-a ediţie a Moneasa Mountainbike Maraton 2015. Concursul de ciclism pe teren accidentat va avea loc pe 28 iunie, iar organizatorii mizează pe prezenţa a peste 250 de participanţi.

Proiectul are scopul de promovare a şi susţinere a ciclismului ca stil de viaţă, prin intermediul unor evenimente de anvergură accesibile publicului larg atât cel cunoscător cât şi cel necunoscător din zona de Vest a României şi de Est a Europei.

„Este unul dintre evenimentele prin care urmărim promovarea staţiunii Moneasa, a frumuseţilor naturale ale judeţului, în cadrul programului «Sport, natură şi cultură», un program care se dovedeşte deja de succes. Ne dorim ca la acest eveniment să vină cât mai mulţi arădeni, nu doar competitori în concursurile din programul evenimentului, ci şi iubitorii de aer curat, cei care îndrăgesc muntele şi, de ce nu, cei care vor să «fugă» de canicula din Arad”, a declarat Adrian Ţolea.

Pentru acest an, organizatorii vor să menţină nivelul calitativ al concursului, organizarea fiind la fel de riguroasă. Startul se va da la ora 10.00 dimineaţa pentru maraton – traseu de 65 kilometri şi ora 10.30 pentru hobby – traseu 30 kilometri. „Ne dorim ca prin organizarea acestui adevărat spectacol, cu evenimente şi activităţi tematice pentru toate categoriile de vârstă, să revitalizăm zona Moneasa, să creeăm o tradiţie nouă şi o platformă de dialog şi cooperare pentru cicliştii din zona de Est a Europei”, a declarat Foce Imre, organizator Moneasa Mountainbike Maraton 2015.

Mai multe informaţii se pot obţine accesând site-ul www.moneasamountainbike.ro

Pentru organizarea concursului, Centrul Cultural Judeţean, prin Consiliul Judeţean a alocat 30.000 de lei.

Recomandările redacției