cinema[1]

Caravana Metropolis “Cinema în aer liber” va prezenta, în luna iulie, la Arad, proiecţii de filme în aer liber, în Parcul Eminescu, unde, pe un ecran gigant, vor putea fi văzute producţii premiate anul acesta cu premii Oscar sau prezentate la Cannes.

Proiecțiile de film vor avea loc în perioada 7-12 iulie, începând cu ora 21.30.

Vor fi difuzate câte 6 filme, de marţi până duminică, câte un film în fiecare seară. Arădenii vor putea să vadă „Două zile, o noapte” (Deux Jours, Une Nuit), în regia lui Luc Dardenne și Jean-Pierre Dardenne, Belgia-Franța, în competiție la Cannes 2014 și European Film Awards, nominalizat la Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal – Marion Cotillard, Salonul lui Jimmy (Jimmy’s Hall), în regia lui Ken Loach, UK, Irlanda, în competiție la Festivalul de Film de la Cannes 2014.

De asemenea, va mai fi proiectat filmul Omul Pasăre (Birdman), în regia lui Alejandro Gonzales Inarritu, USA, laureat al 4 premii Oscar pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu original, două Globuri de Aur pentru Cel mai bun actor și cel mai bun scenariu.

Tot la Caravana Mteropolis „Cinema în aer liber” va putea fi urmărit filmul Teoria Întregului (The Theory of Everything), în regia lui James Marsh, UK, laureat al Premiului Oscar pentru cel mai bun actor, câștigător a două premii Bafta.

Din program mai fac parte filmele „Force Majeure”, în regia lui Ruben Ostlund, Suedia, Franța, câștigător al Un certain regard Jury Prize la Cannes 2014, nominalizat la EFA pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, nominalizat la Globurile de Aur pentru cel mai bun film străin, „Jocul codurilor” (The Imitation Game), în regia lui Morten Tyldum, UK, Nominalizat la 7 premii Oscar în 2015, câștigător al Oscarului pentru Cel mai bun scenariu adaptat, la 5 Globuri de Aur și la 9 premii BAFTA.

Accesul publicului la toate filmele este liberă.

Caravana Metropolis foloseşte cele mai noi şi inovative echipamente de proiecţie în aer liber, precum un ecran gonflabil de 120 m², un proiector video „DCI compliant” de 17 000 lumeni, echipament de sonorizare cu setări speciale pentru proiecţie de film în aer liber.

Recomandările redacției