poduri[1]

Primăria Arad va organiza în această lună, o dezbatere publică pe tema construirii unui nou pod peste Mureş în municipiul Arad, pentru fluidizarea traficului rutier în oraş.

Primarul Gheorghe Falcă a anunţat, marţi, că dezbaterea pe care vrea să o organizeze administrația locală va avea ca subiect construirea unui nou pod peste Mureş, fie unul paralel cu Podul Traian, pentru fluidizarea traficului dinspre oraş spre Aradul Nou, fie unul în altă partea a oraşului.

Dezbaterea va avea loc în 25 iunie, la Ştrandul Neptun.

“Vom discuta despre oportunitatea construirii a încă unui pod peste Mureş în municipiul Arad, fie unul paralel cu podul Traian, fie unul în altă parte a oraşului. În cadrul dezbaterii vom prezenta hărţile oraşului dinainte de 89, vom prezenta planurile urbanistice de după 89 şi vom putea observa necesitatea de a construi pasarele sau poduri care să lege malurile Mureşului”, a anunţat Gheorghe Falcă.

Primarul a mai spus că o dezbatere publică este necesară și, în urma acesteia, dacă dorința cetățenilor Aradului este să se realizeze un pod, municipalitatea trebuie să-și asume investiția pentru realizarea unui pod.

Municipalitatea are întocmit un Studiu de Fezabilitate pentru realizarea unui pod peste Mureş paralel cu podul Traian, care nu a mai fost finanţat cu fonduri europene din cauza unei contestaţii a societăţii civile.

 

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției