dusan1După ce a eliminat formații cu nume, ca Progresul Pecica sau Unirea Sântana, liderul neînvins al Ligii a V-a (Seria A) părea capabil să le pună probleme și „șoimilor” lui Grad în ultimul act al Cupei României. Însă, „alb-roșii” au făcut un meci modest, iar portarii Lingurar și Nichici au scos de nu mai puțin 7 ori mingea din poartă.
La final, antrenorul lui VI-FE a explicat astfel dureroasa înfrângere: „Echipa a clacat psihic, neobișnuită cu postura de a fi condusă de prea multe ori și sesizând pericolul unei înfrângeri după aproape doi ani de zile. Când cazi psihic, cazi și fizic, iar când scorul s-a făcut 2 și apoi 3-0 nu mai puteam face mare lucru. Oricum, acest 7-0 nu reflectă diferența reală dintre noi și ei, așa a fost să se scrie istoria astăzi (n.a. sâmbătă). Felnacul e o echipă bună, a câștigat multe meciuri cu echipe mult mai bine cotate, doar că nu a fost ziua noastră. Lipova a fost mai bună și mai motivată decât noi în această finală. Cât privește scorul, pentru mine e tot aia. Că era 3 sau 4 sau chiar 1-0 tot înfrângere se chema ”, a precizat Marcel Dușan.
Fostul goal-keeper a vorbit și despre viitorul apropiat, mai precis despre săptămânile ce despart Felnacul de noua stagiune de Ligaa IV-a. „Deși eu i-am comunicat deja conducerii unele lucruri, astăzi (n.a. sâmbătă) am văzut exact ceea ce trebuie să văd în perspectiva noului campionat. Știam că la mulți jucători e capăt de linie, iar în locul lor avem nevoie de sânge proaspăt, de tineri care pot și vor să se antreneze de cel puțin trei-patru ori pe săptămână. Fără pregătire nu poți face față în Liga a IV-a, asta e sigur”, a concluzionat Dușan.

Recomandările redacției