autostradaPoliţia Autostrăzi Vest, sau mai concret spus a Autostrăzii Arad-Timişoara, singura circulabilă, dar neterminată nici aia, deţine nu mai puţin de patru clădiri. Aceste clădiri sunt împrăştiate în trei judeţe, însă aşa cum sunt de finisate autostrăzile, pe atât de funcţionale sunt şi clădirile.
Conform unor surse din cadrul Poliţiei Autostrăzi Vest, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a ales patru compartimente pentru desfăşurarea acestei activităţi, iar centrul de monitorizare se va afla în judeţul nostru, la Pecica. Celelalte trei compartimente se află în judeţul Timiş, la Orţişoara şi la Păru, iar în judeţul Hunedoara punctul de lucru este la Şoimoş. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale are sediul regional la Timişoara.
Reprezentanţii Poliţiei Autostrăzi Vest ne-au dezvăluit, însă, că niciuna dintre cele patru clădiri nu corespunde cerinţelor, pentru că nu există anumite spaţii necesare, precum camera de armament, camera pentru audieri sau spaţii pentru arhive şi documente secrete.
În aceste condiţii, singura soluţie posibilă o reprezintă modificarea celor patru clădiri, inclusiv a centrului de monitorizare de la Pecica, astfel încât să devină funcţionale.
Pentru o intervenţie mai rapidă şi pentru o supraveghere corespunzătoare a traficului care va creşte odată cu finalizarea tuturor porţiunilor de autostradă din Vestul României, s-a luat decizia unei reorganizări importante la nivelul acestui serviciu. „Concret, Poliţia Autostrăzi va avea patru compartimente: unul la Șoimoș, în ju­de­- ţul Hunedoara, al­tul la Pecica în judeţul Arad şi alte două în Timiş, la Orţişoara şi la Păru. La Pecica, în judeţul Arad, va funcţiona Monito­rizarea Video, de la Sibiu până la vama Nădlac, spre Ungaria“, susţin surse din cadrul instituţiei.
În oricare dintre aceste patru centre ar putea fi sediul central al Poliţiei Autostrăzi Vest, care în prezent funcţionea­ză la Şagu, în judeţul Arad, la primărie, în baza unui contract.

Recomandările redacției