maceaantÎnvingând Țipariul, Voința Macea este foarte aproape de îndeplinirea obiectivului stagional. Practic, dacă iau trei puncte și la următoarea partidă, teamul din comuna părădicilor poate desface șampania și-și poate face planuri concrete pentru Liga a IV-a. Duminică, liderul din Liga a V-a (Seria A) o va avea în față pe Unirea Gurahonț, iar Filipaș e precaut: „Formează o echipă tânără, bătăioasă, pe care în tur am învins-o la limită, destul de greu. Dar, trebuie să ne mobilizăm, să strângem rândurile pentru un ultim efort și să încheiem conturile în fața propriilor suporteri. Așa ar fi frumos, deși mai avem și varianta victoriei siguranței în ultima etapă la Grăniceri”, a spus Costel Filipaș, a cărei formații are 4 puncte în fața ocupantei locului secund, Șoimii Șimand.
Fiindcă Ionuț Rațiu acuză probleme medicale la spate, antrenorul Voinței a apelat din nou la Cosmin Jurcă, la care renunțase după înfrângerea din derby-ul de la Șimand. Rapidul
atacant de 23 de ani i-a răsplătit încredere cu o „dublă” în poarta Țipariului, demonstrând că rămâne o soluție chiar și pentru primul eșalon județean. De fapt, Filipaș se gândește tot mai serios la întăririle estivale și pare că știe exact de ceea ce are nevoie. „Ne lipsesc puțin fotbaliștii cu personalitate, care să fie capabili să ne scoată din situațiile acelea în care ne angrenăm în jocul modest al unor adversare. Când întâlnim o echipă bună, suntem capabili să ne ridicăm la nivelul ei, chiar să și îl depășim,  problemele intervin când nivelul jocului nu e unul prea bun”, a adăugat antrenorul măcenilor. Spectator la Finala Cupei României, dintre Șoimii Lipova și Victoria Felnac, încheiată cu succesul clar (7-0) al divizionarei a patra.
„Am văzut o echipă Felnac nepregătită, iar acest meci i-a prins cumva în offside. Când nu poți alerga, nu poți face față mai ales unui astfel
de meci cu miză. Felnacul rămâne o echipă bună, doar că sâmbăta trecută nu au prea putut sta în ghete. Nu cred că Macea ar fi putut face un altfel de meci modest, pentru simplul fapt că suntem mai pregătiți, dar și că suntem mai obișnuiți cu partide mai tari. După părerea mea, seria noastră e mult mai pu­ternică decât cea a Felnacului”, mai crede tehnicianul lide­- rului din Seria B a Ligii a V-a.

Recomandările redacției