doncaonetEchipa ce a câștigat titlul de campioană a României la juniori E a fost formată în vara anului 2012 din alăturarea a două grupe de 2004, de la LPS Arad și Atletico. În iarna acelui an, noua formație devenea campioană la Turneul de sală „Gheorghe Ene”, iar de atunci progresele au fost evidente de la an la an.
Poate, un aport în drumul spre Buftea, îl are și conducerea clubului ce le-a permis „alb-negrilor” să joace „zonala” și „semifinala” acasă, în fața propriilor susținători. „S-a demonstrat încă odată că Atletico este un club serios pe toate planurile. Sigur, trebuie să recunoaștem că am avut un atuu evoluând acasă, la Arad, înainte de această finală de la București și pentru asta le mulțumim conducătorilor. Însă, mai vreau să le mulțumesc și celorlalți antrenori ai clubului, printre care Francisc Tisza, Cristi Păcurar, Ricco Cîmpian, Radu Mărginean și chiar și lui Roly Nagy, care ne-au ajutat mereu cu un sfat sau ne-au trimis mesaje de încurajare, iar acum felicitările lor. Și, bîneînțeles, mulțumurile noastre mai merg și la părinții copiilor, care ne-au sprijinit mereu necondiționat în demersurile și eforturile noastre, iar astăzi (n.a. ieri) au fost nemaipomeniți în rolul de susținători, arătând ca și o adevărată galerie. Concluzionând, pot spune că acest titlu este o confirmare a drumului bun de până acum, dar – totodată – rezultatul ne obligă și mai mult, iar asta ne place. Toți vor dori să ne bată de acum înainte, dar noi vrem să rămânem cei mai buni și vom lucra zilnic pentru asta”, spune Dinu Donca. Antrenorul dorește să-i dedice importantul succes cumnatei sale, Maria, care trece prin niște momente grele ale vieții sale.
Puțină lume știe că în lotul campionilor s-au regăsit și câțiva fotbaliști născuți în anul 2005, de aceștia ocupându-se mai mult Bogdan Oneț. „Încheiem un ciclu de 3 ani minunați cu acești copii, cu care am fost campioni și la 5+1 în 2012, iar acum suntem cei mai buni și la 7+1. Numai cine a fost mereu lângă noi, iar pentru asta vrem să le mulțumim conducătorilor și părinților, știu că am depus o muncă titanică. Meritul este, bineînțeles, și al copiilor, care au fost receptivi și ascultători, dar toată lumea trebuie să știe că greul de abia acum începe. E dificil să ajungi sus, dar e și mai dificil să te menții acolo. Așa că după o zi-două de bucurie și sărbătoare, trebuie să o luăm din nou de la capăt cu antrenamentele și jocurile”, ne-a decla­rant și fostul goal-keeper.

Recomandările redacției