vladtirianAradul și Atletico are din nou o campioană națională la juniori E. Finala a fost foarte echilibrată, ocaziile de gol putându-le număra pe degetele unei singure mâini, un lucru neobișnuit la meciurile de la această vârstă. „Ambele echipe au fost foarte atente, concentrate, în așa fel încât să nu comită nicio greșeală în apărare. A fost o finală destul de tacticizată, însă calitatea partidei cred că a fost influențată și de suprafața sintetică pe care s-a desfășurat partida. Cum plouase, aceasta a fost puțin umedă, jucătorii având dificultăți să controleze mingea. La 0-0 la finalul timpului regulamentar, totul se decidea la penalty-uri”, ne-a relatat Dinu Donca.
Același antrenor al arădenilor a povestit și faza demnă de youtube, care – însă – ar fi putut să o coste titlul pe Atletico. „Noi marcasem prin Ciubăncan, Vulturar, Popescu și Boiţ, iar cei de la Hagi au ratat un penalty, trimițând mingea în bară. Apoi, Vlad Tirian a respins ce de-a cincea lovitură de la 11 a adversarilor, noi am alergat spre el bucurându-ne deja de victorie, dar mingea a luat o traiectorie ciudată și a intrat în poartă… Bineînțeles, arbitrii au validat golul, așa că mai trebuia să înscriem odată. Din fericire, Ekmekci și-a păstrat calmul și ne-a adus titlul. Ar fi fost culmea să pierdem finala pe o fază ce nu o vezi foarte des pe un teren de fotbal”, a mai spus Donca.
„Am mai văzut așa ceva numai pe youtube, niciodată pe viu. Poate și eu, cu experiența mea, aș fi procedat la fel ca și Vlad. M-aș fi bucurat împreună cu colegii, fiind sigur că acea minge nu mai are cum să intre în poartă”, a spus și Bogdan Oneț, ajutorul lui Donca la Atletico 2004 și portar de meserie.
În fine, Vlad Tirian, actorul principal al penalty-ului bucuclaș, s-a lăsat copleșit de bucuria de la final, uitând deja de ceea ce pățise. „M-am necăjit puțin atunci, căci se putea termina atunci totul. Dar, a înscris Ahmet (n.a. Ekmekci), iar acum suntem foarte fericiți cu toții. Am demonstrat că suntem cei mai buni din țară, iar eu am primit și titlul de cel mai bun portar. Sunt bucuros și pentru acest lucru, îi dedic victoria în special tatălui meu”, ne-a mărturisit numărul unu al „galben-negrilor”.

Recomandările redacției