isj

În perioada 15 – 19 iunie 2015 s-a desfăşurat proba D, Evaluarea competenţelor digitale, din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2015. Proba se organizează în 41 de unităţi şcolare liceale. Până în acest moment, totul s-a derulat în conformitate cu prevederile metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat.

În ședința Comisiei Județene de Bacalaureat s-a validat lista profesorilor înscriși ca asistenți (cadre didactice de altă specialitate decât cea la care se susține proba, cu atribuții de supraveghere în sălile din centrele de examen). S-au înscris 530 de profesori, număr care acoperă necesarul de 520, calculat în funcție de numărul de candidați pe probe, numărul de săli în care se susțin probele scrise, respectiv numărul de coridoare care trebuie supravegheate. Lista este încă deschisă, pentru a rezolva eventuale situații neprevăzute, pentru a acoperi incompatibilitățile.

De asemenea, în ședința Comisiei Județene de Bacalaureat s-a validat lista cadrelor didactice înscrise pentru comisiile din centrele de examen, respectiv din centrele zonale de evaluare, pentru probele scrise, care se vor desfășura începând cu 29 iunie.

„Inspectoratul Şcolar Judeţean a comunicat directorilor implicați în Evaluarea Națională la clasa a VIII-a și Bacalaureat 2015, adresele Ministerului Educaţiei referitoare la buna organizare și desfășurare a examenele naționale: adresa referitoare la tel verde național 0800801100, respectiv tel verde al ISJ Arad 0800816257, telefoane gratuite unde se pot semnala eventuale nereguli apărute în organizarea și desfășurare a examenele naționale; adresa referitoare la asigurarea condițiilor optime pentru susținerea examenelor naționale (ventilație, apă potabilă, asistență medicală); adresa referitoare la regimul subiectelor tipărite primite de candidați în cadrul examenelor naționale (candidații care predau lucrarea scrisă cu mai mult de jumătate de oră înainte de expirarea timpului maxim prevăzut de examen nu au dreptul să păstreze subiectul, predându-l asistenților odată cu lucrarea)“, ne-a declarat profesoara Diana Achim, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

Într-o altă ordine de idei Școala Gimnazială Nr. 5 a reprezentat învățământul arădean, la Palatul Parlamentului din București, la festivitatea de premiere organizată pentru școlile de elită. Pentru a treia oară a primit certificat de Școală Europeană, cu un punctaj de 184 de puncte din 200, situându-se pe locul al III-lea, la numai trei puncte distanță de prima clasată.

Recomandările redacției