jandarmi
Prefectura Arad va găzdui, marţi, o întâlnire de lucru între reprezentanţii Jandarmeriei Române, prin Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara, ai Fauna & Flora International și ai Asociaţiei Zarand cu reprezentanţii instituţiilor interesate în derularea proiectului LIFE Connect Carpathians.
Tema întâlnirii va fi colaborarea în vederea unei abordări instituționale eficiente pentru prevenirea și combaterea braconajului și pentru reacția în regim de urgență la situații periculoase generate de animale sălbatice.
La întâlnire sunt aşteptaţi să participe reprezentanți ai următoarelor instituții din județul Arad: Instituţia Prefectului, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Inspectoratul de Poliţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Parchetul de pe Lângă Tribunalul Arad, Direcţia Silvică, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor, Direcţia pentru Agricultură, Comisariatul de Regim Silvic și Cinegetic Oradea – I.S.V. Arad, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu.
Proiectul LIFE Connect Carpathians, finanțat de către Comisia Europeană și implementat de Fauna & Flora International în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Asociația Zarand vizează elaborarea, în mod participativ, prin implicarea tuturor factorilor interesați, a unui plan de management regional pentru specii de faună de importanță comunitară. În acest context, două dintre obiectivele proiectului urmăresc facilitarea conviețuirii între comunitățile locale și speciile sălbatice, și prevenirea și combaterea braconajului.

Recomandările redacției