excursie Lunca Muresului

Sub genericul „Veniţi cu Noi“, Asociaţia pentru Turişti Nefumatori şi de Ocrotire a Naturii Arad îi invită pe iubitorii de drumeţie în perioda 27-28 iunie 2015, la o excursie în Parcul Natural Lunca Mureșului.

„Deplasarea se face la alegere: cu trenul și pe jos sau cu bicicletele. Plecăm din Arad, sâmbătă cu trenul Regiotrans de la ora 7:10 până la Bodrogul Nou, apoi mai puțin de o oră pe jos până la Mănăstirea Hodoș-Bodrog și traversarea Mureșului, cu bacul, la Bodrogul Vechi, unde se face camparea în corturi proprii. Conducător de grup: Vasile Oltean (tel 0770-452.514). Se vor organiza drumeții în Parcul Natural Lunca Mureșului, plajă și baie în Mureș. Cântece de cabană la un foc de tabară cu Ionuț Cocoloș. Se poate vizita și schitul „Sfânta Cuvioasă Parascheva”. Sosirea în Arad – la alegere – sâmbătă sau duminică, în jurul orei 18:00. Cheltuieli: circa 15 lei. Aduceţi echipament de campare, costum de baie, bidon cu apă, pelerinăprecizează organizatorii în comunicatul transmis redacției (și semnat de preşedinte Ioan Ciuliac și secretar Ronald Liptai).

Ca de obicei, întâlnirea participanţilor va fi la intrarea în Staţia CFR Arad, cu 30 de minute înainte de plecarea trenului, completează organizatorii.

„Cei care doresc să facă deplasarea cu bicicleta, se vor întâlni la ora 7:30 cu Adrian Steurer (tel. 0721-492.864) în fața Cimitirului Pomenirea, apoi urmează traseul prin Pădurea Ceala – „Trei Insule” – Zădăreni – Bodrogul Nou – mănăstirea Hodoș-Bodrog (unde se întalnesc ambele grupuri). Întoarcerea se face prin pădurea Ceala. Traseul bicicliștilor are lungimea totală de circa 35 km“ au mai precizat organizatorii.

  • Cetatean spune:

    Totul ar fi frumos, daca in jurul Centrului de vizitare Ceala s-ar mentine curatenia. Maldare de gunoaie troneaza tot timpul in zona. Se impune stringent personal si procedura de intretinere zilnica, precum si ridicarea mult mai frecventa a deseurilor din zona. Nu ar fi rau sa se ridice si „deseurile” acoperite cu hartie igienica, care abunda pe langa cararile din zona.
    As recomanda si amenajarea cu un loc de joaca specific copiilor (leagane, tobogane etc.).

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției