rusFără îndoială, cel mai bun om al Progresului Pecica la Ighiu a fost Marius Rus. Portarul lui Petcuț a fost depășit doar de S. Turuș, de la punctul cu var, după faza eliminării lui Gabor pe care pecicanul o consideră rău intenționată: „Niciun arbitru corect nu ar fi judecat astfel acel contact umăr la umăr. Dacă, totuși, vorbim despre fault, acesta s-a produs în afara careului. Nu mi-a venit să cred că decizia a fost penalty pentru gazde și eliminare pentru jucătorul nostru”.
Dar, Progresul a strâns rândurile în jurul lui Rus, care a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei. „Riscam să dăm cu piciorul muncii de un an de zile, așa că am dat totul. Atât eu, cât și colegii mei. Îmi doresc atât de mult această promovare, ar fi păcat să ne împotmolim acum, la baraj, în fața unei echipe pe care o consider sub noi. Cred că dacă am trecut cu brio de un meci în care am jucat 70 de minute în zece, în deplasare, acasă o să ne impunem. Sigur, trebuie să rămânem concentrați, să nu ne credem deja promovați. Dar, avem prima șansă, asta e clar”, a afirmat goalkeeperul de 26 de ani.
„Știu că mulți spun că  Rus a fost bun astăzi și nu-i pot contrazice, dar pentru mine nu e o surpriză. A apărat normal, e la cel mai înalt nivel de fiecare dată. În acest moment e printre cei mai buni portari din Arad, dacă nu cel mai bun. Eu îl știu de ani buni, de la Pâncota și a rămas acelaș băiat serios și muncitor”, a spus și Mihai Petcuț despre numărul unu al Progresului, care a început fotbalul la 11 ani la CPL Arad. Ca junior a mai activat la UTA și Telecom, după care s-a transferat la Minerul Lupeni. Debuta în Liga a II-a la doar 18 ani, apoi a revenit în fotbalul arădean, evoluând la Pâncota, Ineu, Gloria, Crișul Chișineu-Criș și acum Pecica.

Recomandările redacției