mosion

Gheorghe Moşion, cel mai vârstnic atlet din Arad, a murit după ce a fost accidentat de un motociclist din Ungaria, în memoria acestuia, clubul sportiv Experienţa Multisport organizând, joi, o alergare dedicată lui.

Gheorghe Moşion, în vârstă de 82 de ani, a fost accidentat, în luna mai, pe centura Aradului, în timp ce păştea o turmă de oi pentru a-şi face nişte bani în plus pe lângă pensie.

Gheorghe Moşion a fost accidentat în ziua de 24 mai, când se afla cu oile la păscut pe câmp.

Reprezentanţii IPJ Arad au concluzionat, după primele cercetări efectuate la locul accidentului că „un bărbat în vârstă de 54 de ani, cetăţean maghiar, în timp ce a condus un motor Yamaha, pe strada Ovidiu, din direcţia Nădlac spre Deva, a surprins şi accidentat grav un bărbat de 82 de ani, din Arad, care a traversat prin loc nepermis şi fără să se asigure”.

Gheorghe Moşion a suferit un traumatism complex cranio-cerebral, toracic şi de bazin şi a stat în comă, la spital, până în 12 iunie, când a decedat. Fraţii lui din Tulcea au sosit, luni, la Arad, pentru a ridica trupul neînsufleţit şi pentru a-l transporta în oraşul natal pentru înmormântare.

Clubul sportiv Experienţa Multisport al cărui membru era Mosion va organiza, joi, un moment comemorativ.

“Vă invităm să ne amintim de Moșion Gheorghe într-o alergare dedicată lui. Joi, 25 iunie, ne întâlnim pe micul platou de pe faleza Mureşului din spatele Palatului Cultural Arad, lângă monumentul dedicat martirilor luptei anticomuniste la ora 19.00. Fiecare aleargă sau merge atât cât poate… Plecat de curând pe alte meleaguri, ne-a lăsat momentele în care ne-am bucurat de drumurile făcute împreună precum și de forța de a transmite entuziasmul alergării mai departe! Un exemplu de perseverență, constanță, generozitate și naturalețe!”, au scris cei de la Experienţa Multisport pe Facebook.

Recomandările redacției