fabianChiar dacă nu a avut anvergura transferurilor lui Moise, Dobricean sau Băd, jucători sosiți ca și el în iarnă, Iosif Eduard Fabian ar putea fi omul ce decide promovarea pentru Progresul Pecica. Intrat pe teren în minutul 82 al meciului de la Ighiu, atacantul de 33 de ani        și-a făcut treaba cu golul de           1-1, unul ce ar putea cântări decisiv în economia „dublei” cu campioana Ligii a III-a.
Reușita e cu atât mai pre­țioasă cu cât este prima în tricoul „galben-albastru” al lui Fabian, care a acuzat și proble­me medicale în lunile petre- cute la Pecica în retur. „Nu știu de ce, dar am simțit că voi marca. Îi mulțumesc și lui Mihai că a avut încredere în mine, mi-a spus să stau în gura porții și să țin cât mai mult de minge, să-mi pun în valoare calitățile. E un gol important pentru un egal meritat, zic eu. Chiar dacă ei au avut mai multe ocazii și o posesie, să nu uităm că am jucat în zece mult timp, în deplasare, pe un teren destul de rău. Săptămâna viitoare, acasă, eu zic că vom demonstra că suntem mai buni și merităm promovarea”, consideră atacantul.
Component de bază al Victoriei Nădlac în urmă cu 8-9 sezoane, când „vameșii” evoluau în Liga a III-a, „Edo” consideră că a venit timpul ca o altă echipă din vestul municipiului să evo­lueze din nou în eșalonul trei. „Dacă Nădlacul deocamdată nu mai poate ţine o echipă la acest nivel, ar fi foarte bine ca Pecica, prin prezența în Liga a III-a să mai anime puțin fotbalul în zonă. Nu știu dacă eu voi mai putea face față în cazul promovării, dar sunt destui fotbaliști buni din împrejurimi sau chiar din alte părți care s-ar simți foarte bine la acest club. Dar, până una alta, mai avem un meci retur pe care trebuie să-l tra­tăm cu maximă seriozitate. Avem prima șansă acum, dar încă se mai joacă”, a adăugat Fabian, care a fost urmărit la lucru inclusiv de Călin Fătu, fostul președinte al Nădlacului.

Recomandările redacției