isj

Ultima probă  a examenului de evaluare naţională a absolvenţilor cursului gimnazial (clasa a VIII-a), s-a desfăşurat astăzi, 24 iunie, în toate centrele de examinare organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad. Conform datelor transmise de inspectorat, din cei 3.362 de elevi înscrişi s-au prezentat la evaluare 3.270, înregistrându-se 92 de absenţi. Examenul a decurs fără evenimente, nefiind înregistrat nici o eliminare din examen.

Cu o zi înainte, marţi, 23 iunie, absolvenţii de gimnaziu din şcolile cu predare în alte limbi decât limba română susţinuseră şi proba scrisă la limba și literatura maternă cadrul evaluării naționale 2015. Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad a anunţat că la această probă au fost prezenţi 188 de elevi din 190 înscrişi, înregistrându-se două absenţe. „Din cei 188 de elevi prezenţi la proba scrisă în limba maternă, 15 elevi au susținut proba la disciplina de studiu Limba și literatura slovacă, 43 la Limba și literatura germană şi 130 la Limba și literatura maghiară. Menţionez că proba a fost la limba şi literatura maternă alta decât limba română, limba şi literatura română fiind disciplină de examinare obligatorie pentru toţi elevii înscrişi la evaluarea naţională. Această probă a fost organizată doar pentru absolvenţii de gimnaziu din şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale. Din acest motiv, proba s-a dat doar în 15 dintre centrele de examinare din judeţ”, a precizat prof. Diana Achim, purtătoare de cuvânt a ISJ Arad.

Cu proba la matematică se încheie evaluarea naţională din acest an a absolvenţilor de gimnaziu. Conform calendarului fixat de ministerul de resort, rezultatele se vor afişa la fiecare centru de examinare mâine, vineri, 26 iunie, până la ora 16, de la această oră şi până la 20,00 urmând a se depune eventuale contestaţii, care se vor soluţiona între 27 şi 29 iunie, pentru ca pe 30 iunie să se afişeze rezultatele definitive.

Recomandările redacției