proiecte[1]

Arădenii pot să scrie proiecte pentru dosarul de candidatură al oraşului la competiţia pentru desemnarea Capitalei Culturale Europene în 2021, cele mai originale idei urmând să fie preluate şi se vor puta regăsi în documentul care trebuie finalizat până în luna octombrie.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă că cetăţenii, persoane fizice, persoane juridice, asociaţii, pot să depună proiecte despre cum ar vedea ei evenimentele din oraşul Arad – Capitală Culturală Europeană.

„Am avut o şedinţă a Asociaţiei Arad Capitală Culturală Europeană 2021. Avem deja strategia culturală în lucru, asociaţia are deja o firmă de consultanţă care ne ajută la ceea ce înseamnă scrierea proiectului pentru candidatură, dar eu vreau mai mult. Şi, împreună cu asociaţia, am decis că vrem să existe o emulaţie în Arad, care să vină de la oameni. Şi 30 de zile cetăţenii, persoane fizice, persoane juridice, asociaţii, pot să depună pe maximum patru pagini un proiect despre cum ar vedea ei evenimentele în Capitala Culturală Europeană. Va exista o jurizare, 70 la sută pentru proiect şi prezentarea lui şi 30 la sută va fi votul cetăţenilor”, a precizat Gheporghe Falcă.

Acesta a mai adăugat că proiecte vor fi postate pe un site şi cetăţenii o să poată să le voteze.

„Din oamenii care îi avem în această competiţie, evident o să-i respectăm pe toţi, zece persoane vor fi alese să fie în echipa care va scrie documentul final. Dacă unele proiecte sunt foarte bune şi chiar urgente, noi o să-i ajutăm cu ONG-uri din Arad să scrie proiecte pe Legea 350 finanţate de Primăria Arad, proiecte culturale. Lucrul acesta sper să dinamizeze participarea noastră şi aş vrea ca Aradul să fie singurul oraş care atunci când vom spune am scris această candidatură a noastră am scris-o, evident cu asociaţia, evident cu sprijinul consultanţilor, dar, cel mai important lucru, cu oamenii din Arad, ale căror proiecte le vom găsi în dosarul de candidatură”, a mai spus primarul.

Proiectele nu vor depăşi 4 pagini format A4, cu font Times New Roman, mărime de 12, spaţiul între rânduri 1 şi vor conţine CV-ul iniţiatorului, conceptul, motivarea oportunităţii, beneficiul pe termen lung.

Perioada de depunere a proiectelor este 29 iunie-29 iulie. Proiectele se pot încărca pe site-ul idei.arad2021.ro sau pot fi predate, personal, în plic format A4, imprimate şi de DVD/memory stick, la sediul asociaţiei, Bulevardul Revoluţiei, nr.97, ap 4.

Proiectele vor trebui să fie susţinute la sediul asociaţiei, în faţa juriului, fiecare prezentare fiind de 10 minute.

Proiectele selectate nu vor fi premiate.

  • Cetatean spune:

    Proiecte ca proiecte, dar cum se va rezolva (si cu ce sprijin financiar) renovarea cladirilor de patrimoniu din Arad? Trimitand amenintari la proprietarii acestor cladiri, proprietari, in majoritate, batrani sau oameni cu venituri foarte reduse ? Cum se aplica, practic, „legea locuintei” ? In Vest, nu am vazut nici un oras in care sa fie cladiri cu zidaria cazuta, cu stucaturi si turnulete care se prabusesc pe trecatori, cu ziduri in ruina (v. partea de vest a Parcului Reconcilierii) etc.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției