siclovanponta1Mai sunt trei zile până la deznodământul barajului dintre Progresul Pecica și Performanța Ighiu. Una dintre campioanele județelor Arad și Alba va juca din sezonul următor în Liga a III-a, prima șansă în acest sens având-o gazdele meciului de sâmbătă ca urmare a rezultatului de egalitate din prima manșă: 1-1.
Elevii lui Himcinschi vor avea nevoie de cel puțin un gol ca să ducă, eventual, meciul la penalty-uri și de goluri ca să încerce să-și apropie promovarea. Prin urmare, chiar dacă Petcuț a afirmat că echipa sa își propune să facă jocul, să atace și să marcheze, cu siguranță un rol important va juca și compartimentul defensiv. Aici se vor regăsi doi fotbaliști domiciliați în Pecica,  cu ani grei în spate în tri­coul „galben-albastru”, ambii susț­i­nând că joacă meciul carierei lor.
Sebastian Șiclovan și-ar face un cadou foarte frumos la aniversarea a 30 de ani, vârstă pe care o va împlini la două zile după meciul retur cu Ighiul. Ca și senior, fundașul central care are cele mai mari șanse să-l înlocuiască în formula de start pe suspendatul Gabor a evoluat doar la Progresul Pecica, după ce abecedarul fotbalului l-a învățat la CSȘ Gloria, iar junioratul și l-a făcut la Atletico. „De la 19-20 de ani sunt la Pecica, am trăit tot felul de perioade, mai bune, mai rele și iată că acum am ajuns să joc meciul carierei mele. Sigur, nu e o partidă de nivel mare, dar pentru un pecican e foarte important să contribuie la o promovare. Dacă voi juca, voi da totul, voi încerca să joc cât mai simplu și să fiu concentrat. Până la urmă, treaba mea este să-mi feresc portarul de probleme, să evit golul adversarului. O să fie foarte greu, poate mai greu decât la Ighiu căci oaspeții își joacă și ei ultima carte, dar dacă suntem uniți și vom alerga 90 de minute plus prelungirile nu avem cum să scăpăm această promovare și chiar să și câștigăm meciul”, spune fotbalistul, care la Ighiu a intrat pe teren în debutul reprizei secunde, făcând cuplu în centrul defensivei cu Moise.
Angel Ponta (29 de ani) a fost, însă, integralist în manșa tur a barajului. Unul dintre frații ge­meni ai Progresului Pecica a devenit om de bază în formația lui Petcuț după accidentarea lui Istin pe postul de fundaș stânga. La Ighiu, Ponta a confirmat forma bună și – probabil – va fi titular și sâmbătă. „M-aș bucura enorm să contribui la un rezultat atât de important pentru orașul meu natal.  Am mai jucat doi ani la Telecom, în Liga a III-a, și am mai jucat meciuri tari, dar – parcă – acesta are o savoare aparte. Evoluez în culorile Pecicăi, unde sunt acasă și unde joc de 9 ani. Avem în spate și suporterii noștri, însă nu trebuie niciun moment să ne luăm de sus adversarii. Ar fi greșit din partea noastră să ne credem promovați deja, mai avem de muncit pentru îndeplinirea obiectivului”, spune Angel Ponta, care luptă și pentru fratele său, Gheorghe, ieșit puțin din schemă la Pecica în ultima perioadă.
Manșa retur dintre Progresul Pecica și Performanța Ighiu se va disputa sâmbătă, de la ora 17,30. În tur, Fabian a egalat golul din penalty al lui S. Turuș în penultimul minut de joc.

Recomandările redacției