primar Vidran primaria Zimand dispensar nouRecenta discuţie purtată cu Dorel Vidran, primarul din Zimandu Nou a fost cel puţin la fel de documentată şi concisă ca atunci când ne spunea despre priorităţile primului său mandat. Amplasată pe DN79, drum care trece, practic, prin toate cele trei localităţi componente – Zimand Cuz, Zimandu Nou şi Andrei Şaguna – comuna a cunoscut în ultimii ani o serie de transformări şi modernizări. După spusele inimosului primar, unele lucrări au continuat și în acest an, altele s-au încheiat.
– Care sunt lucrările acestui an, domnule primar?
– În anul 2015 am continuat lucrările începute în anii anteriori dar am deschis și noi șantiere. S-a continuat într-un ritm alertextindere scoala cu lucrările la rețeaua de canalizare în satul aparținător – Andrei Șaguna și acum suntem pe finalul lucrării, urmând să se treacă la realizarea stațiilor de pompare și stația de epurare.
– Care e situația investiții­lor și a locurilor de muncă?
– În Zona Industrială s-a asfaltat un prim tronson din re­țeaua de drumuri. Compania Webasto  a inaugurat de câteva zile o nouă hală de producție, la această oră existând deja create circa 1.000 de locuri de muncă, urmând ca încă în acestă vară să mai fie alte câteva sute în plus.
În această ordine de idei, am considerat că e bine ca o parte din banii care vin din Zona Industrială să se întoarcă acolo, drept modernizări.
camin cultural– Revenind la lucrările din comună, ce mai aveți în plan?
– Am mai continuat în acest an două lucrări importante pentru comuna Zimandu Nou – ambele începute în 2014: construirea unui Dispensar Uman în centrul de comună Zimandu Nou, respectiv extinderea Școlii Generale din Andrei Șaguna.
Sperăm că până în toamnă vom finaliza aceste obiective și le vom da în folosință.
Apoi, la începutul acestui an, respectiv în luna martie, am finalizat un proiect ce a constat în modernizarea rețelei de iluminat public. În acest moment am intrat în rețeaua de iluminat din județul Arad, fiind montate 700 corpuri noi de iluminat tip „led“.
– Cum v-ați descurcat cu noua Lege a Bugetului pe acest an?
– Bugetul local al comunei a fost văduvit de sume importante de bani, prin noua Lege a Bugetului, cu toate acestea vom încerca să continuăm lucrările de modernizare a comunei.
– Ce planuri aveți pentru viitorul imediat?
– În perioada următoare vom încerca să depunem diverse proiecte pe fonduri europene, în sesiunile care vor începe în acest an. În plus, aici în comună ne do­rim construirea de piste de biciclete, asfaltări de străzi, construirea unei săli de sport la Școala Generală din Andrei Șaguna.

Recomandările redacției