ia
Centrul de Vizitare a Fermei de Bivoli din Pecica a găzduit, miercuri, de Sânziene, cu începere de la ora 18,00, prima ediţie a Zilei Internaţionale a Iei, eveniment la care au participat în jur de o sută de persoane, majoritatea învăţăcei de grădiniţă, dar şi elevi ai şcolilor din oraş, însoţiţi de cadre didactice.
Organizatorii manifestării – Prmăria Orașului Pecica, prof. Anca Chevereșan, prof. Vasile Peri, Cenaclul „Lucian Emandi” (Casa de Cultură „Doru Petescu” Pecica) și, nu în ultimul rând, dr. ing. Marinela Petran, gazda evenimentului – au pregătit un program extrem de variat, din care nu a lipsit un scurt istoric despre tradiţiile despre Sânziene, prezentarea iei şi, în general, a portului popular, dar şi momente literar-muzicale.
Ploaia a fost principalul duşman al evenimentului, organizatorii pregătind şi alte momente artistice, în aer liber, care, din păcate, nu au mai putut avea loc.
La cea de-a doua ediţie, organizatorii au anunţat că evenimentul va debuta încă din ajun (23 iunie), pentru a marca şi Sărbătoarea de Sânziene aşa cum se cuvine.

 

 

 

 

Recomandările redacției