Între partizanii celor două palate, Cotroceni, respectiv Victoria, a început să se dea, în ultimele zile o luptă pe viaţă şi pe moarte. Pe de o parte, formaţiunea care îl sprijină pe preşedintele Iohannis şi mai ales instituţiile de presă situate în această tabără, au demarat un atac la baionetă împotriva lui Victor Ponta, premierul care a preferat exilul turcesc în loc să înfrunte problemele de acasă. Se fac tot felul de scenarii, se vehiculează tot felul de informaţii, doar-doar Pontănacul, cum i se mai spune lui Ponta, va fi determinat să îşi dea demisia. Pe de altă parte, apropiaţii premierului care s-a dat lovit, strigă ca din gură de şarpe că procurorii care au îndrăznit să-i ancheteze pe el şi pe apropiaţii săi, sunt părtaşi la o lovitură de stat, sau o lovitură de palat, pentru a mai varia puţin acuzaţiile. Luând exem-plul Elenei Udrea, celebrul Sebastian Ghiţă a lansat lovituri după lovituri
la adresa procurorilor DNA şi a SRI, susţinând că anchetatorii se răzbună acum pe el, interzicându-i să părăsească Ploieştiul şi să-şi exercite mandatul de deputat pentru că ar fi refuzat să-l convingă pe prietenul Ponta să demisioneze din fruntea Guvernului, iar ofiţerii de informaţii se îndeletnicesc, mai ales în timpul campaniilor electorale, cu ascultarea telefoanelor politicienilor. Ciudat este că Ghiţă lansează săgeţi otrăvite în direcţia SRI, în condiţiile în care este de notorietate faptul că a beneficiat multă vreme de sprijinul SRI Prahova, iar acum, în calitate de deputat se află în Comisia de Control a serviciului cu pricina. Să însemne oare că a fost abandonat de cei care îl ajutau? Asta, bineînţeles, dacă a fost ajutat, aşa cum se spune. Rămâne să vedem.
În plin scandal, când cele două mari tabere, pro şi anti Pontănac, îşi folosesc toată energia pentru a-şi da cu parii în cap,  preşedintele Klaus Iohannis vorbeşte mai puţin şi îşi vede liniştit de treabă. După o întâlnire pe care a avut-o cu generalul Gabriel Oprea, preşedintele  UNPR şi premier interimar al României, şeful statului l-a nominalizat drept candidat la şefia Serviciului Român de Informaţii Externe pe senatorul de Arad, Mihai Răzvan Ungureanu. Trebuie să recunosc că este o propunere la care puţini se aşteptau, având în vedere că MRU a mai condus serviciul cu pricina şi până acum niciun civil, fost şef de serviciu, care şi-a părăsit postul nu a mai primit un nou mandat. Fie vorba între noi, e o alegere cum nu se poate mai bună, postul venindu-i ca o mănuşă fostului prim-ministru.
Din punctul meu de vedere este greu de crezut că premierul interimar nu ştia că Ungureanu va fi nominalizat de preşedinte în momentul în care a fost întrebat cum va vota UNPR-ul o eventuală nominalizare venită de la Cotroceni şi când a spus apăsat că-l va sprijini din acest punct de vedere pe preşedinte. A doua zi, când a aflat pe cine îşi doreşte preşedintele la SIE, socrul premierului în exil a anunţat că PSD nu va vota o astfel de propunere, pentru că este ilegală, nefiind trecută prin Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, iar Ponta nu a fost informat. Declaraţia lui Oprea, urmată de nominalizarea lui MRU, ar putea provoca însă o fisură destul de importantă în coaliţia de guvernare, lucru care nu l-ar deranja însă pe Klaus Iohannis şi cu siguranţă nici pe cei de la PNL.  Ponta, socrul său, Ilie Sârbu şi apropiaţii lor nu par însă prea dornici să renunţe la pu­terea care le-a mai rămas, astfel încât cred că jocurile nu au fost încă făcute, perioada care va urma va fi una extrem de interesantă, iar circ va fi cu nemiluita. Mai rămâne să avem şi pâinea necesară.

Recomandările redacției