stupar-pacurarA doua echipă a Bătrânei Doamne a încheiat pe locul 8 campionatul Ligii a IV-a. Antrenorul Dan Stupar trage linie după a doua jumătate a sezonului, una pozitivă pentru junii roș-albi, care au fost învinși doar în patru rânduri și au reușit două victorii de referință, la Lipova și împotriva Crișului.
„Un parcurs bun, cu un retur mai firav la început. Încet-încet, copiii au prins curaj și, până la meciul cu Pecica, cam eram campionii returului la puncte. Au câștigat experiență și maturitate. Eu zic că le-a făcut mult bine faptul că s-a apelat la ei într-un campionat de seniori. E altceva decât o participare la republicani, adversitatea e cu totul alta. Au făcut progrese, asta e important, asta s-a urmărit”, a remarcat fotbalistul UTA-ei din anii 80-90.
Trupa UTA-ei II a fost cea mai tânără din D-ul arădean. Nucleului format din juniorii născuți în 1997 și 1998 i s-au alăturat, de la prima echipă, tot fotbaliști „juni”, gen Wild, Cotoc, Bulza ori Vlad. Dintre juniori, portarul Mara, mijlocașul Prună și atacanții Petre și Man au primit șansa debutului la UTA în Liga a III-a. Aspectul poate conta sezonul viitor, când Federația Română de Fotbal impune ca la liga secundă să fie prezenți doi juniori sub 19 ani pe tot parcursul unui meci. Aspectul generează automat prezența a patru juniori în lot – doi în teren, ceilalți doi ca variante de rezervă.
„E o oportunitate mare pentru mulți. Eu zic că se poate apela cu siguranță la doi-trei copii pentru lotul echipei mari. Sigur, în funcție de ce obiective se creează la echipa mare”, punctează Dan Stupar, care conduce UTA II împreună cu Cristian Păcurar și Francisc Tisza.
„Sunt copii care au perspectivă. Adrian Petre a debutat, Tănase e interesant, mai e Prună, Aldan a progresat mult în ultima perioadă. Promit, au real talent. Repet, depinde de obiectivul primei echipe, depinde și de ei cum abordează și tratează perioada următoare. I-am conștientizat că e ultima sută de metri, sunt în tranziție între juniorat și seniorat, e important progresul lor, se îndreaptă spre o categorie de seniori, superioară sau inferioară. Nucleul e talentat, destul de mulți ar putea să facă pasul, unii mai repede, alții mai târziu. Drept dovadă, am pus multe probleme, am încurcat echipele care au fost la promovare, un Criș, Zăbrani, Lipova, Curtici, chiar și la Pecica am pus probleme, am pierdut la limită. Media de vârstă a fost între 18-19 ani. Figura frumoasă se bazează pe calitatea tinerilor”, adaugă antrenorul arădean, în așteptarea unei discuții cu conducerea clubului pentru prepararea sezonului viitor.

Recomandările redacției