finanteInspectorii fiscali din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Arad au descoperit o ţeapă în stil italian. Asta, după ce o societate comercială a făcut obiectul inspecţiei fiscale parţiale pentru verificarea modului de calculare, declarare şi achitare a impozitului pe profit şi a taxei pe valoarea adăugată. „Societatea avea ca obiect principal de activitate «fabricarea altor articole de îmbrăcăminte şi accesorii» şi capital privat străin, iar administratorul societăţii este cetă­ţen italian. Perioada verificată a fost cuprinsă între 1 februa­rie 2013 şi 30 septembrie 2014. Organele de inspectie fiscală s-au deplasat la domiciliul fiscal, constatând că societatea nu funcţionează la sediul declarat, motiv pentru care a fost declarată inactivă. În urma inspecţiei fiscale s-au stabilit următoarele obligaţii fiscale su­plimentare: impozit pe profit – 397.493  lei; TVA – 2.699.212  lei; majorări şi penalităţi de întârziere –  516.337 lei, suma totală ridicându-se la 3.613.062  lei”, a declarat Călin Arusti, purtătorul de cuvânt al AJFP Arad.
Parteneri fără conturi valide de TVA
În urma verificărilor, inspectorii au constatat că firma a efectuat livrări intracomunitare către parteneri care nu deţineau coduri valide de TVA pentru care nu îndeplineşte condiţiile de scutire a TVA, fapt pentru care s-a procedat la colectare suplimentară a taxei cu pricina. „De asemenea, societatea a efectuat în perioada verificată achiziţii intracomunitare de bunuri pentru care şi-a exercitat dreptul de deducere a taxei pe valoarea adaugată, însă organele de inspecţie nu au putut intra în posesia documentelor care să ateste aceste achiziţii intracomunitare de bunuri, stabilind TVA fără drept de deducere”, a mai spus Arusti.
Achiziţii de servicii intracomunitare fără   documente
În ceea ce priveşte impozitul pe profit, trebuie spus că echipa de control nu a putut intra în posesia documentelor care să ateste achiziţiile de servicii intracomunitare declarate de societate astfel încât inspectorii au considerat ca aceste cheltuieli sunt nedeductibile fiscal. „Din verificarea efectuată s-a constatat că operatorul economic nu a înregistrat în evidenţa contabilă şi nici nu a declarat în deconturile de TVA aferente perioadei verificate, operaţiuni comerciale derulate conform extraselor de cont, puse la dispoziţie de banca unde societatea avea conturi deschise, motiv pentru care organele de inspecţie consideră sumele ca fiind venituri impozabile neînregistrate şi au procedat la recalcularea masei profitului impozabil, stabilind un impozit pe profit suplimentar. În conformitate cu prevederile Codului de procedură fiscală pentru constatările care ar putea întruni elemente constitutive ale unei infracţiuni, organele de inspecţie fiscală au întocmit sesizare penală”, a încheiat purtătorul de cuvânt al AJFP Arad.

  • bambilici gogu spune:

    blablabla, ceva nume, firme, locatii, date cit de cit concrrete????!!!!, Data viitoare ma chemati pe mine si fac ul articol cu teoria chibritului, de best seller

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției