ighiubuc

Campioana județului Arad nu a învățat nimic din meciul tur al barajului de promovare în Liga 3-a, când le-a făcut cadou un om și un penalty celor de la Performanța Ighiu. Sâmbătă, la Pecica, exact în același blestemat minut (23), Cornea a făcut 11 metri și a fost eliminat, pentru ca exact 10 minute mai târziu și Riviș să facă un gest prostesc ce l-a trimis direct la duș. Cu doi oameni mai mult pe teren, formația din Alba a zburdat pe teren, a marcat de 5 ori, iar la final a încins hora bucuriei.

Gazdele au început destul de precaut, de temător partida, iar teamul lui Himcinschi atâta a așteptat. Recuperând destule baloane la mijlocul terenului, a inițiat câteva contre bune, prima dintre ele fiind irosită de David cu un șut în cros din unghi puțin pe lângă colțul lung. Pecicanii au avut și ei două tentative de atac, dar Peii a șutat în blocaj, iar Cornea nu a fost pe fază la un balon bâlbâit de Unchiaș. Și a venit mijlocul reprizei, când Bălaș a scăpat singur spre poartă, iar Cornea l-a secerat în careul mic. Cartonaș roșu pentru fundașul Progresului și penalty transformat perfect de S. Turuș. Ca și în partida tur, „galben-albaștrii” au căzut psihic, doar că de această dată Performanța a profitat. În minutul 28, David i-a furat o minge lui Moise, a pătruns până la 14 metri, de unde l-a executat pe Rus cu un șut la semiînălțime la colțul lung: 0-2. De parcă situația nu devenise critică, Răzvan Riviș a avut grijă să o facă fără ieșire după intrarea cu ambele picioare înainte la Toma ce nu putea însemna decât „roșu” direct (min. 33). Devenea evident că promovarea era jucată, mai ales că ighienii au mai punctat odată până la pauză. Silviu Turuș a reușit dubla cu un șut plasat din mijlocul careului, la o fază inițiată de Toma și continuată de David: 0-3 (min. 41).

Bineînțeles că partea secundă a fost un joc de-a șoarecele și pisica la care au mai asistat doar 1000 dintre cei 1500 de spectatori aflați în tribune la primul fluier al arbitrului. Căpitanul Arsene a avut o tresărire de orgoliu și, în minutul 49, a trimis puternic din unghi primul și unicul șut al echipei sale pe spațiul porții adverse. Unchiaș a reținut cu ceva emoții, după care colegii săi și-au văzut din nou de treabă în ofensivă. În minutul 58, David a căzut în careu în duel cu același Arsene, iar Potopea a fost și el impecabil de la punctul cu var: 0-4. După alte 9 minute, golgheterul David avea să atingă „borna” de 40 de reușite stagionale, după ce a împins în plasă centrarea perfectă a lui Toma. La 0-5, vizitatorii au oprit motoarele, iar pecicanii erau incapabili să inițieze atacuri în opt oameni de câmp. Doar Covaci a fost aproape de golul de onoare cu un șut de la 20 de metri, ce s-a dus puțin peste transversală. În rest, minutele s-au scurs liniștite spre un deznodământ total neașteptat înainte de meci, dar total conform cu realitatea din teren.

Formații:

Pecica: M. Rus – Cornea, Moise, Șiclovan, A. Ponta (31 Istin) – Marinescu (31 Covaci) – Riviș, Arsene, Fritea, Dobricean (68 Fabian) – Peii. Antrenor: Mihai Petcuț

Performanța: Unchiaș – Nemeș, Potopea, O. Turuș, Toma (70 Birk) – Moga (82 Marian), Oniche, Hârciagă, Bălaș (68 Morar) – S. Turuș (76 Dănilă), R. David. Antrenor: Adorian Himcinschi

Arbitri: Marius Omuț (Oradea) – Ovidiu Timar (Marghita – Bihor ), Ciprian Fiter (Sânmartin – Bihor).

Cartonașe galbene: Covaci – min. 70 / Nemeș – min. 60

Cartonașe roșii: Cornea – min. 22, Riviș – min. 33

Observatori FRF: Viorel Vancea (Oradea), Ion Mureșan (Timișoara)

Recomandările redacției