adorianhim

De când promovarea în Liga a 3-a se decide în meciurile de baraj, o echipă din județul Alba a câștigat în premieră un duel cu campioana Aradului. A făcut-o Performanța Ighiu într-o manieră categorică, chiar umilitoare, în fața Progresului Pecica. A fost 0-5 în această seară în orășelul de pe Mureș, gazdele având doi jucători eliminate încă din primul act.

„Sincer, am întâlnit o echipă bună, ce a dovedit asta și în urmă cu o săptămână. Dar, cunoscându-mi băieții, am avut mare încredere în ei și am sperat cu adevărat într-o victorie și implicit în promovare. Cred că am demonstrat că avem valoare și merităm să jucăm mai sus. Și spun asta și după cele întâmplate în tur, când, după părerea mea, rezultatul a fost injust la câte ocazii clare am avut la 1-0”, a caracterizat pe scurt raportul de forte din dubla Ighiu – Pecica Adorian Himcinschi.

Întrebat dacă pecicanii nu au fost nesperat de darnici luând trei cartonașe roșii în 180 de minute, antrenorul Performanței a adăugat: „Eliminările au venit ca o consecință a lejerității cu care mijlocașii sau atacanții s-au debarasat de adversarii direcți. Am speculat și astăzi perfect aceste situații, deși mi-ar fi plăcut să o facem mai bine încă din meciul tur. A existat o agresivitatea dusă la extrem a echipei adverse și, știți cum e, jocul greșeala așteaptă”

Chiar dacă a avut Romică David și Silviu Turuș adevărați oameni de gol, cu un total de 72 de reușite stagionale, Himcinschi a extins meritul promovării la întreaga echipă, „Am găsit un grup care avea sete de bani și performanță. Venind lângă noi  și niște oameni de afaceri iubitori de fotbal, mi-a fost relativ ușor să scot maxim din această echipă”, a adăugat fostul fotbalist al Unirii Alba Iulia, care a confirmat și faptul că fiecare elev al său va fi răsplătit cu câte 1000 de euro pentru promovarea în Liga a 3-a.

Există și posibilitatea ca Performanța Ighiu să evolueze în Liga a 3-a pe arena „Cetate”, schimbându-și și culorile în „alb-negru” pentru a reînvia, oarecum, spiritul grupării fanion a județului Alba. „Eu nu știu nimic, dar dacă factorii de decizie vor asta…Mi-ar plăcea, eu am jucat și am antrenat la Unirea și știu ce înseamnă acest club. Pe de altă parte, ne-am obișnuit să jucăm la Ighiu, dar rămâne de văzut ce variante vor apărea pentru noi”, a concluzionat tânărul tehnician.

Recomandările redacției