ponta

Premierul Victor Ponta vine la Arad la jumătatea lunii viitoare. Acesta şi-a anunţat vizita pe pagina sa de pe o reţea de socializare, pe 15 iulie urmând să se deschidă Autostrada Arad – Nădlac, în întregime.

Premierul ar urma să fie prezent la tăierea panglicii de inaugurare a tronsonului. Tronsonul de autostradă trebuia să fie gata în urmă cu doi ani.

Construcţia Autostrăzii Nădlac-Arad a fost împărţită în două loturi, pe o distanţă totală de aproape 39 kilometri. Primul a fost adjudecat iniţial de asocierea româno-portugheză Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct, pentru 115,8 milioane de euro, iar lotul II a revenit Alpine Bau, valoarea contractului fiind de 124,45 milioane de euro.

Lucrările de construcţie pentru cele două tronsoane au fost deschise în octombrie 2011. CNADNR a reziliat, la finele anului 2012, contractul pentru construirea primului tronson al autostrăzii, motivul principal fiind întârzierea lucrărilor, şi a atribuit, în decembrie 2013, asocierii italo-germane Astaldi-Max Boegl, un contract de 308 milioane de lei, pentru finalizarea acestora.

În vara anului trecut, CNADNR a reziliat şi contractul de proiectare şi execuţie a lotului al doilea, după falimentul constructorului Alpine Bau din Austria, comunicând la vremea respectivă că stadiul de execuţie a lucrării era de 84,75%. Lotul al doilea al Autostrăzii Nădlac-Arad, în lungime de 16,6 kilometri, va fi finalizat tot de asocierea italo-germană Astaldi – Max Boegl.

Recomandările redacției