frontiera

Trei cetăţeni sirieni au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră arădeni, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen.

Astfel, în data de 29.06.2015, în jurul orelor 08.30, o patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, pe timpul executării unei misiuni specifice, a depistat şi reţinut un bărbat care se deplasa pe jos, pe câmp, spre Ungaria, încercând să treacă ilegal frontiera de stat. Bărbatul a fost reţinut la aproximativ 30 de metri faţă de linia de frontieră şi a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de un cetăţean sirian în vârstă de 40 de ani, posesor al unei vize române expirate, eliberată de autorităţile din Republica Moldova.

În data de 30.06.2015, în jurul orelor 00.30, o altă patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul aceluiaşi sector a depistat şi reţinut două persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria, încercând să treacă ilegal frontiera de stat. Acestea au fost reţinute la aproximativ 50 de metri faţă de linia de frontieră şi au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de o familie de cetăţeni sirieni, în vârstă de 35, respectiv 39 de ani, ambii soţi posesori de documente de azil.

În ambele cazuri, persoanele implicate au declarat că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen, pentru a-şi găsi un loc de muncă.

„Politiştii de frontieră au întocmit celor trei persoane acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.

Recomandările redacției