bun

Astăzi, 1 iulie, s-a desfășurat proba E a examenului naţional de bacalaureat, proba obligatorie a profilului, o probă scrisă, diferențiată în funcție de filieră, profil și specializare, după cum urmează: (1) matematică – pentru profilul real din filiera teoretică, pentru toate profilurile din filiera tehnologică și pentru profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională; (2) istorie – pentru profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională.

La probă au fost înscrişi 3.279 de candidaţi, dintre care au absentat 183. De asemenea, un candidat a fost eliminat din sala de concurs pentru că a fost prins când încerca să copieze. Este cel de-al doilea candidat eliminat, primul fiind înregistrat la proba maternă. Cei doi nu vor mai putea susţine examenul timp de două sesiuni.

Vineri, pe 3 iulie, absolvenţii de clasa XII-a vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării: Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană, Biologie vegetală şi animală, Chimie, Economie, Fizică, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Psihologie sau Sociologie.

 

Recomandările redacției