stefan

Schimbări în topul celor mai valoroşi jucători români în activitate, după ce site-ul german Transfermakt, specializat în evaluarea fotbaliştilor a efectuat modificări ale cotelor de piaţă.

Lider în clasament rămâne fundalul Ştefan Radu, de la Lazio, însă cota acestuia a scăzut de la 10 milioane de euro, la doar 8,5.

Este pentru prima dată după mai bine de doi ani când România nu mai are niciun fotbalist cotat la peste 10 milioane de euro, după ce în 2014 aveam două nume în acest „club select”: Vlad Chiricheş (11 milioane de euro) şi Ştefan Radu (10 milioane de euro).

Fundaşii de la Tottenham, respectiv Lazio, ocupă în continuare primele două poziţii în clasament, însă cotele lor sunt în scădere (Ştefan Radu, pe locul 1, cu 8,5 milioane de euro, Vlad Chiricheş, pe locul 2, cu 8 milioane de euro).

Podiumul este completat de un alt fundaş care evoluează în străinătate, fostul stelist Florin Gardoş, în prezent la Southampton. Gardoş e cotat la 6 milioane de euro şi împarte poziţia a treia cu mijlocaşul Alexandru Maxim, de la Stuttgart.

Cum era de aşteptat, topul e dominat de fotbalişti care evoluează peste graniţele tării. Un singur jucător din campionatul intern prinde TOP 10. Este vorba despre stelistul Alexandru Chipciu, aflat şi el în cadere, conform evaluării făcute de Transfermakt. Chipciu ocupă locul 9 în top, cu o cotă de 3,5 milioane de euro, cu 500.000 mai puţin decât vârful atins în 2014.

Recomandările redacției