aeroport

Consiliul Judeţean Arad a început demersurile pentru privatizarea Aeroportului Arad, conducerea instituţiei susţinând că există o firmă privată care doreşte să se implice în acest proces care va duce la revitalizarea activităţii bazei aeriene de la Arad.

Astfel, vineri, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean Arad, consilierii au aprobat cu majoritate de voturi, proiectul de hotărâre privind mandatarea reprezentanţilor judeţului Arad în Adunarea Generală a Acţionarilor la S.C. Aeroportul Arad S.A. în vederea aprobării întocmirii unui raport de evaluare al societăţii şi aprobarea achiziţiei de servicii de consultanţă pentru pregătirea şi realizarea procesului de privatizare al S.C. Aeroportul Arad.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a precizat că există o firmă interesată de privatizarea Aeroportului Arad, în opinia sa aceasta fiind “o soluţie viabilă pentru ca baza aeriană să redevină funcţională”.

„Am adoptat hotărârea de consiliu care permite evaluarea acţiunilor Consiliului Judeţean Arad la Aeroportul Arad şi, totodată, angajarea unei firme de consultanţă pentru pregătirea şi realizarea procesului de privatizare al aeroportului. Această procedură vine în urma solicitării unei firme care doreşte să se implice în privatizarea aeroportului. Sperăm să fie un proces care să aibă un final bun pentru judeţul Arad şi să reuşim să modernizăm aeroportul”, a precizat Nicolae Ioţcu.

Ioţcu a mai adăugat că aceasta este o soluţie care poate aduce curse pe aeroport.

„Categoric, privatizarea aeroportului poate fi o soluţie pentru revigorarea activităţii bazei aeriene, şi, în momentul de faţă este singura soluţie care poate face ca aeroportul Arad să fie funcţional, să aibă curse şi să aducă dezvoltare municipiului şi judeţului Arad”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

La rândul său, Dan Bălăcel, directorul Aeroportului Arad a spus că există un concern interesat să investească bani pentru privatizarea bazei aeriene şi că procesul de privatizare a fost prevăzut şi în studiul de fezabilitate privind modernizarea aeroportului.

Conform Raportului de Organizare şi Funcţionare al Aeroportulului Arad aprobat în 2010, acţionariatul bazei aeriene este format din Consiliul Judeţean Arad 99,8932%  -1.068.503 acţiuni),  Consiliul Local Curtici   (0,0222% – 238 acţiuni),  Carpat Air          (0,0140% – 150 acţiuni) şi persoane fizice      (0,0706% – 755 acţiuni).

Aeroportul Arad nu mai are curse de pasageri din luna aprilie aprilie a acestui an, când compania Wizz-Air la renunţat la operarea cursei pe ruta Arad-Bergamo considerând-o nerentabilă.

Conducerea Aeroportului o investiţie în valoare de peste 1,8 milioane de euro,  privind transformarea Terminalului Cargo în terminal de pasageri.

Lucrările prevăd extinderea aerogării prin realizarea unui terminal separat pentru plecări, care va fi amenajat în spaţiile actuale ale terminalului de mărfuri.

Licitaţia pentru realizarea lucrărilor a fost câştigată de firma ICCO Energ din Brașov.

Recomandările redacției