viol

Părinţii copiilor abuzaţi sexual de către unchiul lor s-au întors acasă. Mama şi tatăl celor doi minori au fost cu fetiţele la psiholog, pentru a le ajuta să treacă peste traumele suferite în urma violului. Oamenii spun că şi-au lăsat copiii în grijă unor vecini pentru o scurtă perioadă şi că, de fapt, nu i-au abandonat.

„Copiii au fost lăsaţi o săptămână la nişte vecini care trebuia să aibă grijă de ei. Ceilalţi trei sunt la mine astăzi”, a spus Daniel Gheorghiu, vecină.

Cele două fetiţe, una de 5, cealaltă de 7 ani, i-au povestit unei vecine, care le avea în grijă de câteva zile, ca unchiul lor le-ar fi abuzat. Femeia a anunţat imediat poliţia, iar presupusul violator, un bărbat de 20 de ani, care locuia împreună cu ele, până acum, a fost reţinut de poliţişti şi, în cele din urmă, arestat pentru 30 de zile.

Până la primirea rezultatelor investigaţiei poliţiei, minorele vor beneficia de consiliere psihologică şi sprijin din partea specialiştilor pentru a depăşi efectele posibilelor abuzuri asupra lor, inclusiv al abuzului emoţional”, a declarat Vanina Vanci, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Când au aflat ce s-a întâmplat, părinţii celor două copilele, care erau plecaţi în Germania, s-au întors de urgenţă acasă, iar ieri, au mers cu fetiţele la psiholog.

„Eu lucrez de un an în Germania, am plecat 7 zile cu soţia să îi caut de lucru, pentru o viaţă mai bună. Nu am abandonat copiii, i-am lăsat la o vecină, pe care o cunosc foarte bine, i-am lăsat bani să le cumpere mâncare copiilor. Nu ştiu nimic, ca părinte sunt bulversat, mi s-a spus că fetiţele au fost la medicul legist, dar nu am văzut niciun certificat medico-legal.”, a spus tatăl fetiţelor.

Suspectul se află în arestul poliţiei, el fiind reţinut încă de duminică, după ce anchetatorii au aflat de la victime că bărbatul le-a abuzat sexual. Conform unor surse din rândul anchetatorilor, medicii legişti au confirmat abuzul fizic, însă în raportul medico-legal se arată că fetiţele nu a fost deflorate. Părinţii vor acum să se mute cu tot cu copiii, 5 la număr, în Germania, unde capul familiei şi-a găsit de lucru.

Cristian Cotuna

Recomandările redacției