moldovaÎncepând de sâmbătă, 20 iunie, cetăţenii Uniunii Europene pot intra pe teritoriul   Republicii Moldova doar pe baza cărţii de identitate după ce autorităţile moldovene au ado­ptat un act normativ în acest sens.
Guvernul Republicii Moldova a aprobat marţi, 16 iunie o decizie privind modificarea Hotărârii nr. 765 din 18 septembrie 2014 privitoare la aprobarea listei documentelor de călătorie acceptate pentru trecerea frontierei de stat a Republicii Moldova.
Potrivit serviciului de presă al Guvernului de peste Prut schimbările aprobate înseamnă că cetăţenii Uniunii Europene nu vor mai fi obligaţi să prezinte în punctele vamale de la graniţa cu Basarabia paşapoarte sau cărţi de identitate biometrice, ci vor putea trece graniţa doar în baza cărţilor de identitate simple.
„Poliţia de Frontieră Vas­lui a primit o informare telefonică de la autorităţile de frontieră din Republica Moldova, prin care a fost înştiinţată că cetăţenii români au posibilitatea trecerii frontierei doar pe baza unui act de identitate. Măsura a fost luată ca urmare a unei Hotărâri luată de autorităţile din ţara vecină“, a declarat inspectorul Irina Mi­rică purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui.
Trecerea frontierei doar în baza cărţii de identitate nu a afectat în weekend traficul prin Vama Albiţa, cel mai mare punct de trecere de frontieră cu Republica Moldova, deocamdată circulaţia desfăşurându-se în limite normale.
Emilian Ciorogariu

Recomandările redacției