pacurarAlături de Cristi Todea, noutatea în staff-ul tehnic al Bătrânei Doamne o reprezintă Cristi Păcurar. Antrenorul în vârstă de 41 de ani a început fotbalul la Strungul Arad, apoi a mai jucat la Telecom sau Gloria. Nevoit să abandoneze „joaca” la numai 26 de ani din cauza unei accidentări grave, a trecut pe banca tehnică și a avut o primă sclipire cu generația lui Riviș jr., la Telecom, pe care a calificat-o la turneul final. Rezultatele care l-au propulsat în schema UTA-ei le-a realizat la Atletico Arad: cu galben-negrii a devenit campion național, vicecampion și a cucerit încă două medalii de bronz, toate în intervalul 2009-2013.
„Am fost luat prin surprindere de propunerea de a deveni secund la UTA”, mărturisește tânărul antre­nor.
„Cei care s-au gândit la mine probabil că au încredere, după ce am făcut în fotbalul arădean. Le mulțumesc, sunt responsabil, fac pasul la un club de tradiție, care ne repre­zintă pe noi toți. Sunt niște etape în viața mea ca antrenor, metodic și profesional vorbind, luate pas cu pas. Am început la copii, am trecut la juniori. Acum am norocul să lucrez cu Roli, ne respectăm reciproc, avem aceeași viziune socială. El va lua deciziile, eu îl voi ajuta cu tot ce știu. Vrem să fie bine în rezultate și în construcția echipei. Mă obligă postul, vreau ca eu și cei din jurul meu să fim mulțumiți de munca depusă. Va fi greu, mie îmi place să pun răul în față, vor fi momente delicate, trebuie să le gestionăm ca lumea. Și, pas cu pas, să vedem că se construiește o echipă solidă. Așa am fost educat, așa m-am construit ca om și ca sportiv, mi-a plăcut tot timpul să rămână ceva în urma mea”, punctează Cristi Păcurar, recunoscător că, de-a lungul carierei, a avut șansa să-i aibă alături pe doi „monștri sacri” ai fotbalului juvenil arădean – Marius Demian și Francisc Tisza.
Păcurar se arată încrezător în capacitatea staff-ului tehnic al UTA-ei. „Cristi Todea vine de la Liga I, eu, de la juniori, iar Roli și grupul tocmai au promovat din C. Cred că ne putem adaptăm cât mai repede. Cristi [Todea] e un băiat cum își dorește UTA, a reprezentat-o UTA, e serios în tot ce face. Nu cred că va fi niciun fel de problemă să avem o colaborare bună spre foarte bună”.
Al cincilea membru al echipei tehnice arădene, incluzându-l și pe Marius Bortiș, Sebastian Huțan, a intrat și el în pâine, de ieri dimineață. Cristi Todea e încă la București, pentru o sesiune organizată de Școala de Antrenori și va sosi vineri acasă.

Recomandările redacției