darabut
Magistraţii au respins joi, propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, formulată în dosarul nr. 577/P/2015, privind prelungirea arestării preventive a inculpatului Claudiu Ioan Dărăbuţ, poliţistul care a bătut un sport, caz mediatizat la acea vreme de Glasul Aradului.
“În baza art. 237 alin. 2 Cod procedură penală dispune înlocuirea arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu a inculpatului, pe o durată de 30 de zile, începând cu 14 iulie 2015, până la data de 12 august 2015, inclusiv. Măsura arestului la domiciliu va fi luată faţă de inculpat la expirarea duratei arestului preventiv. În baza art. 221 alin. 2 Cod procedură penală, inculpatul are următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu persoana vătămată sau membrii de familie ai acesteia, cu martorii ori experţii, precum şi cu alte persoane stabilite de organul judiciar. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată în Soluţia pe scurt a instanţei.
Reamintim că agentul de Poliţie Rutieră l-a bătut pe poloistul Alex Băltean, până l-a băgat în comă.
În urma altercaţiei dintre cei doi, Băltean a căzut în faţa unui local şi a fost internat, în cele din urmă, la un spital din Timişoara.
Pentru cele întâmplate, Claudiu Dărăbuţ, pe numele căruia există mai multe dosare penale, a fost arestat preventiv, fiind cercetat în acest caz pentru tentativă de omor.

Recomandările redacției