parcari

Locatarii din zona Pieţei Catedralei s-au trezit că au primit amenzi pentru că nu şi-ar fi plătit taxa de parcare. Asta, după ce terenul pe care îşi parcau maşinile de ani şi ani a trecut în administrarea Recons, iar parcarea fără plată a devenit parcare… cu plată, fără ca oamenii să fi fost anunţaţi. Revoltaţi că sunt amendaţi din senin, proprietarii maşinilor  au cerut explicaţii de la „agentul constatator”, care a spus fie că se ştia de trecerea locurilor de parcare fără plată în categoria celor cu plată, fie a îngânat, ridicând din umeri: „Unii nu au fost anunţaţi sau nu au aflat… acuma… asta e”.

Totul a început când în Piaţa Catedralei, au fost „împrospătate” sau făcute unele marcaje şi au fost trasate trecerile pentru pietoni. „Până atunci, locatarii care parcau în spatele gheretelor situate în partea stângă, nu erau nevoiţi să plătească niciun leu, dacă îşi lăsau maşinile acolo. Acum lucrurile s-au schimbat, Recons încasează, potrivit locatarilor, o taxă de 155 de lei pentru abonamentul pe un an şi 18 lei, pentru abonamentul pe o lună. Problema este însă că am fost amendaţi fără să fim informaţi că trebuie să plătim şi fără ca noile locuri de parcare cu plată să fie trasate”, povesteşte una dintre şoferiţele amendate de Recons. Un alt locatar mai spune că în acea zonă nu a fost montată decât o plăcuţă cu orarul de iarnă, ceea ce înseamnă că taxa se plăteşte doar până la ora 18, nu până la ora 21, dar cu toate acestea, a fost amendat pentru că parcase luând de bune informaţiile de pe tăbliţă. În ceea ce priveşte orarul de vară, acesta este scris cu litere microscopice pe aparatele de taxare, deşi pe plăcuţă apare cu totul şi cu totul altceva. „Am primit amenda la ora 19.00, scrie aici. Pe tabela cu parcarea, unde e indicată Zona A, scrie că parcarea se plăteşte până la 18.00. Am fost la sediu şi mi-au anulat amenda, când le-am prezentat poza cu orarul de pe tabelă”, ne-a povestit bărbatul.

O altă nemulţumire a oamenilor vizează faptul că locurile de parcare care erau până nu demult oblice au devenit paralele cu bordura. „Acum, acolo se parchează ceva mai greu, iar numărul locurilor pe care putem să ne lăsăm maşinile a scăzut”, susţine un alt locatar din zonă.

 

Autorităţile spun că au amenajat noi locuri de parcare

Pe de altă parte, Nicolai Puha, directorul Recons, susţine că societatea pe care o conduce nu face altceva decât să administreze locurile de parcare primite de la Primărie, neavând nicio atribuţie în stabilirea modului în care se face parcarea, oblic sau paralel cu bordura şi nici în ceea ce priveşte informarea şoferilor că un loc de parcare gratuit a devenit loc de parcare cu plată.

La rândul său, Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei, susţine că locurile de parcare oblice s-au transformat în locuri de parcare paralele cu bordura pentru a fluidiza circulaţia, decizia fiind luată de Comisia de Sistematizare a Traficului. „Trebuie să ştiţi că pe strada Gojdu a fost implementat sistemul de taxare cu plată din 2006. Recent, strada cu pricina a fost modernizată, a fost lărgită şi s-au amenajat locuri de parcare şi pe partea stângă unde anterior nu existau niciun fel de amenajări. Acum, numărul locurilor de parcare a crescut. Locatarii din zonă ar fi trebuit să ia în considerare faptul că pe strada respectivă este parcare cu plată”, a declarat Corina Drăghici.

Claudia Gavra

Lucian Şerban

 

  • DENIZ ERDAL spune:

    VAD CA SUNTEM UN POPOR CA OI LE .STRAZILE NU SUNT AL POPORULUI? NOI IN FATA CASELENOASTRA DECE NU PUTEM PARCA MASINILE? NOI NU PLARIM IMPOZITE PT.CASE?
    DECE NU SA CONTESTEAZA ? PANA UNDE TACEM?DECE LASAM SA UMPLE UNUI BUZUNARI DE PE CHARCANOASTRA? DECE? DECE?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției