igas comuneSenatorul Constantin Traian Igaș a participat zilele trecute la ședința filialei județene a Asociației Comunelor din România, desfășurată la Consiliul Județean Arad. „Am dat curs invitației doamnei Letiția Stoian, preșe­dintele ACoR Arad, pentru că respect munca celor din admi­nistrație. Știu ce greu este să îți faci datoria fiind de multe ori prins între nevoia curentă a cetățeanului și cea a întregii comunități și încercând să împaci ambele părți”, declară senatorul arădean.
Dezbaterile în cadrul ședinței s-au axat pe câteva elemente privitoare la: salarizarea alesului local și a angajaților autorităților locale, anularea plafonului de sa­larizare pentru că restricționează și reduce calitatea serviciului ofe­rit de către resursa umană angajată în domeniul public, pensiona- rea aleșilor locali care au deținut funcția de primar, unul sau mai multe mandate. „Am toată des­chiderea față de propunerile Asociației Comunelor din Ro­mânia, mai ales că eu am avut o colaborare foarte bună și în perioada mandatului de mi­nistru al Administrației și Internelor. La ședința la care am participat le-am sugerat să apeleze la serviciile unor specialiști în dreptul muncii pentru a putea corela mai bine propunerile lor cu reglementările existente”,  afirmă senatorul Constantin Traian Igaș.
Președintele Asociației Comu­nelor din România, primarul Letiția Stoian le-a mulțumit parlamentarilor Constantin Traian Igaș și Claudia Boghicevici, deoarece au fost singurii care și-au arătat des­chiderea față de propunerile aso­ciației în această etapă. Președin­- tele asociației a menționat faptul că propunerile promovate în ca­drul ședinței filialei județene vor fi dezbătute și votate în cadrul reuniunii generale a ACoR, eveniment care va avea loc în perioada 19-21 iulie.

Recomandările redacției