SANYO DIGITAL CAMERA

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a anunțat, zilele trecute, fuziunea prin absorbție cu PP-DD și a arătat că partidul pe care îl conduce este un partid al ușilor deschise. „UNPR nu a ascuns niciodată faptul că este un partid al ușilor deschise. Toți cei care doresc să facă politică în interes național și al patriotismului sunt bineveniți în UNPR, indiferent dacă au făcut politică sau nu, indiferent dacă au făcut parte dintr-un partid de stânga sau de dreapta”, a declarat Gabriel Oprea, la sediul UNPR.

El a arătat că fuziunea cu PP-DD a venit ca un lucru firesc, având în vedere că majoritatea parlamentarilor PP-DD și-au exprimat, de-a lungul timpului, intenția de a intra în UNPR. „Vreau să vă spun că nu au existat discuții despre funcții sau despre demnități, motiv pentru care îi apreciez, pentru că sunt oameni serioși, oameni dintr-o bucată. Ne-am înțeles imediat, pentru că vrem să devenim unul dintre marile proiecte politice ale României”, a mai spus Oprea. El a arătat că formațiunea sa și-a propus ca, până la 1 septembrie, în fiecare dintre cele 3.200 de localități din România să existe organizații ale UNPR, iar, până anul viitor, să existe un milion de membri de partid. În altă ordine de idei, UNPR  a semnat un accord de colaborare cu Federația Națională a Pensionarilor din România.

Dacă la nivel central lucrurile, potrivit  de acum fostului premier interimar, par a fi mers ca… unse, în teritoriu, adică la bază, faptele sunt mult mai complicate decât o simplă iscălitură pe o foaie de hârtie, o strângere de mână și un șpriț ușor, de vară, la umbra unei terase. Silviu Dimofte, unul dintre liderii PP-DD Arad a spus: „Domnul Filip, președintele organizației locale s-a întâlnit cu domnul Cătănici de la UNPR, dar a fost doar o discuție de principiu, nu s-a stabilit nimic. Desigur, suntem deschiși la o colaborare onestă, însă trebuie să ținem cont de ce spun oamenii din spatele nostru. Ei sunt cei care ne-au propulsat într-o funcție de reprezentare și este bine și absolut normal ca ei să aibă ultimul cuvânt. Pe de altă parte eu știu că pe 2 august, PP-DD are un congres național. Și nimeni nu l-a contramandat sau ceva de acest gen. Așa că să vedem  întâi ce va fi la congres și după aceea vom ști exact ce este de făcut.  Însă, cu riscul de a mă repeta, spun că voința membrilor de partid, care sunt forța noastră va fi hotărâtoare”. Așadar la nivel local , la Arad, dar și în alte județe din țară faptele sunt într-o continuă transformare. Și este normal să fie așa, pentru că un partid nu este o bucată de lemn pe care o iei și o pui de colo colo. Nu, este și ar trebui să fie un organism viu cu orgolii, cu idei, cu frământări, cu calcule, cu pretenții. Iar la Arad, PP-DD n-a intrat încă pe ușa deschisă de UNPR.

Recomandările redacției