lipova-vife-572Câștigătoarele fazei județene ale Cupei României intră în scenă în competiția națională împotriva divizionarelor trei cel mai slab clasate în stagiunea trecută. La Arad, Șoimii Lipova se va duela cu CS Ineu, într-o reeditare a meciului de acum patru zile, unul cu caracter amical. De această dată, însă, combatantele vor trimite în luptă tot ce au mai bun cu intenția declarată de a-și continua drumul în Cupă.
Dacă sâmbătă trecută Marius Grad i-a învoit pe o parte dintre elevii săi, acum încearcă să strângă rândurile pentru meciul ce deschide oficial noua stagiune fotbalistică arădeană, astăzi, începând cu ora 17,30. „Sper să pot alinia o echipă cât mai bună, însă am mari emoții datorită faptului că avem nevoie de legitimări speciale, ca să spun așa. În Liga a IV-a evoluam pe baza cardurilor, acum, fiind o competiție națională, trebuie să refacem actele. Asta înseamnă vize medicale și multă umblătură din partea tuturor. Am încredere în conducerea mea, dar și în fotbaliști care au promis că nu vor lipsi mâine de la meci. De pregătire e greu de vorbit după numai trei antrenamente și acel joc amical exact cu Ineul, dar, fiind vară, cred că toți jucătorii au mai făcut mișcare și în vacanță și cred că se vor prezenta bine. Sigur, fiind echipa mai bine cotată, dintr-un eșalon superior, Ineul e favorită. Dar, se știe, Cupa rămâne competiția tuturor posibilităților. Dacă suntem concentrați și ne vom dori mult victoria, nu văd de ce nu ne-am bucura la final. Ne dorim să mergem cât mai multe tururi în Cupă, mai trebuie să și putem”, a precizat Ma­rius Grad. Tehnicianul lipovanilor e sigur că nu va putea conta pe Orza (în continuare accidentat) și Borlean și – probabil – nici pe Edu și Țițca. Dintre jucătorii noi sosiți, doar Bercu are ceva șanse să fie apt de joc cu Ineul.
Ca și pregătire, zărăndanii par ceva mai bine puși la punct decât partenerii de întrecere. Ineuanii s-au antrenat zilnic (exceptând duminica) începând cu 6 iulie, dar Cristian Sculici atrage atenția asupra aspectului oboseală. „Intrând în etapa de acumulări fizice, jucătorii mei nu vor fi neapărat mai proaspeți decât adversarii la ora jocului. Nu ne convine deloc că jucăm acest meci oficial atât de repede, dar nici nu ne putem schimba programul de antrenamente pentru el. Fiindcă activăm în Liga a III-a, teoretic, suntem ușor favoriți, dar asta trebuie să demonstrăm pe teren. Partida începe de la
0-0, Lipova rămâne o echipă bună, însă vrem să tranșăm calificarea și încă în 90 de minute, dacă se poate”, a punctat și antrenorul Ineului, care nu va conta pe fundașul dreapta Zdrențan, aflat în proces de recuperare după o accidentare. După cum se știe, Bilia și Georgiu nu mai fac parte din lot, unde – însă – apar și noutățile Șubaș, Clej, Deloreanu și Huțanu.
Formații probabile:
Lipova: Trifoi – Iercan, Calancea, Moisa, Denuț – Borteș, Cati, S. Popa, A. Gornic – Pavel, Bimbo.
Ineu: Bujor – Popovici, Wild, Tudoroiu, Hulbăr – Kocsis, Stănaia, Crișan, Filimon – Huțanu, Mașniță.
Brigada de arbitri e arădeană și e formată din Alexandru Gornic, Sebastian Pantea și Alina Mihoc.

Recomandările redacției