sofer vinovat

UPDATE 2: Şoferul a fost identificat

Poliţiştii din Ljubljana au identificat şoferul vinovat de teribilul accident, în care şi-au pierdut viaţa Flavius Chiş şi alţi trei membri ai familiei. Agenţii de poliţie îl caută pe Stanka Brajerja din Trebelnem, care ultima dată a fost văzut lângă oraşul Lom. Bărbatul de 50 de ani are 1.80 m înălţime şi în ziua fatidică purta un tricou gri, pantaloni albaştri şi sandale. Autorităţile fac apel la cetăţenii sloveni ca în cazul în care deţin informaţii despre localizarea acestuia, să le comunice informaţiile la numărul de telefon unde nu li se va cere numele şi datele personale sau la cea mai apropiată secţie de poliţie.

 

UPDATE: Prima maşină lovită a fost Golf-ul

Noi informaţii au apărut în cazul tragicului accident, din care reiese că faptele nu s-au petrecut cum s-a consemnat până în acest moment. Totul s-a petrecut când cele două maşini au ieşit dintr-o parcare, dar Duster-ul prim-procurorului nu a fost primul autoturism accidentat. Autocisterna nu s-a „urcat” pe autoturismul în care se afla familia Chiş, ci situaţia a fost cu totul alta. Primul autoturism lovit a fost Golf-ul în care se deplasa Camelia Dogariu, director adjunct în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Arad şi soţul acesteia, care a fost acroşat din spate, moment în care TIR-ul s-a dezechilibrat şi s-a răsturnat pe maşina în care se afla familia Chiş, strivind-o de stâncile de pe marginea autostrăzii. Cei patru membri ai familiei au murit pe loc.

 

Tragedie cumplită în Slovenia, unde viitorul prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad a murit, împreună cu soacra, soţia şi cu fiul lor Cezar, de numai 6 ani, într-un teribil accident rutier, în care au mai fost răniţi şi directorul adjunct de la Finanţele arădene şi soţul acesteia. Şoferul care a provocat tragedia este de negăsit, el fiind căutat şi la această oră de impresionante forţe de poliţie. Flavius şi Ioana Chiş au plecat în concediu cu familia, pentru a sărbători exact 9 ani de căsnicie. Ghinionul a făcut, însă, ca maşina lor să fie lovită de şoferul unei autocisterne. Accidentul a avut loc luni, în jurul orei 11.30, la ieșirea din Ljubliana, pe autostrada de coastă, între Logatec și Unec. „Suntem foarte afectaţi cu toţii, a fost prim-procuror adjunct, trebuia să fie prim-procuror, de astăzi. Din păcate toţi am auzit de tragicul accident, a fost un om deosebit, care şi-a îndeplinit atribuţiile foarte corect şi meticulos, a fost un procuror cu o bună oratorie. Încercăm şi noi să ne revenim şi să înţelegem ce s-a întâmplat. Da, toată familia a fost implicată în accident. A avut 43 de ani”, a spus Antonela Ianotă, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe Lângă Judecătoria Arad. Viitorul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, Flavius Corneliu Chiş, a decedat pe o autostradă din Slovenia, luni, în timp ce vehiculul în care se afla, împreună cu restul familiei sale, a fost strivită de o cisternă. Vehiculul lor era oprit, se pare, pe banda de urgenţă.

Flavius Chiş revenea cu familia din Italia, unde își petrecuse vacanţa. Miercuri, el trebuia să fie numit oficial în funcţia de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad. Colegii şi prietenii sunt în stare de şoc. „Este o mare pierdere pentru magistratură în general. Sincere condoleanţe familiei şi Dumnezeu să îl odihnească. Acesta este destinul, nu ne putem opune, a fost un mare om, extraordinar, sufletist, a pus suflet în cariera şi în profesie, Dumnezeu să îl odihnească”, a spus Cristian Alunaru, magistrat şi coleg al lui Flavius Chiş.

Conform presei slovene, autoturismul în care se afla procurorul arădean Flavius Chiș era oprit pe banda de urgență, iar o autocisternă l-a lovit și l-a proiectat în stâncile de la marginea autostrăzii, mașina cu cei patru pasageri fiind efectiv strivită.

În accident au murit pe loc prim-procurorul și familia sa, iar alți doi români, directoarea adjunctă de la Finanţe, din Arad şi soţul acesteia, care se aflau într-o altă mașină, implicată în accident, au scăpat doar cu răni uşoare, fiind transportaţi la un spital din zonă. În acest moment, poliţia slovenă îl cauta pe şoferul autocisternei, un bărbat în vârstă de 51 de ani, care a fugit de la locul accidentului. Fostul procuror mai are un copil dintr-o altă căsnicie.

Claudia Gavra

Cristian Cotuna

Recomandările redacției