inselaciune

Un bărbat, care ar fi comis infracţiunea de înşelăciune prin „metoda accidentul”, a fost identificat de poliţiştii Secţiei nr.1 de Poliţie Vlaicu. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în data de 2 martie a.c., în timp ce se afla încarcerat în Penitenciarul Galaţi, bărbatul de 45 de ani, ar fi apelat telefonic o femeie de 63 de ani, din Arad, căreia i s-a prezentat în mod fals a fi avocat, spunându-i că fiul acesteia ar fi accidentat un copil pe o trecere de pietoni.

De asemenea, pentru împăcarea părţilor implicate în respectivul accident fictiv, bărbatul i-ar fi solicitat victimei suma de 1.700 de lei, banii fiind trimişi prin poştă de către un angajat al unei firme de taxi din Arad. Ulterior, cei 1.700 de lei au fost ridicaţi de către o altă persoană, care a achitat în numele celui în cauză, contravaloarea unor jocuri de noroc.

„Bărbatul, care se află actualmente încarcerat în Penitenciarul Tulcea, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de inşelăciune. Totodată, poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestuia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Ovidiu Liber.

Pentru a nu deveni victime unor astfel de infracţiuni, IPJ Arad vă recomandă: în situaţia în care sunteţi contactaţi telefonic de către persoane care încearcă să vă convingă, sub diferite pretexte, să transferaţi sau să depuneţi  sume de bani în conturile unor necunoscuţi, vă recomandăm să nu daţi curs acestor cereri; contactaţi persoana despre care aţi fost informată că a fost implicată în vreun accident; dacă aceasta nu este de găsit, contactaţi o altă persoană în care aveţi încredere. Aceasta poate să vă ofere sprijin, nefiind afectată emoţional în acel moment; dacă sunteţi contactaţi de pe un număr pe care nu îl cunoaşteţi de către o persoană care se dă drept rudă, cereţi cât mai multe detalii, din care să vă convingeţi de identitatea celui în cauză; nu trimiteţi date personale sau copii după C.I., buletin, cărţi credit/debit, prin e-mail/fax; dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin; anunţaţi cât mai repede poliţia în cazul în care sunteţi victima unei astfel de înşelăciuni sau cineva a încercat să vă înşele.

Recomandările redacției