concediu

A sosit perioada de concedii de vară pentru majoritatea românilor, dacă mulţi preferă să se relaxeze acasă, împreună cu familia, alţii se orientează spre locuri de vacanţă, atât în România cât şi în străinătate, destinaţia preferată fiind în zonele de litoral.

Dacă până anul trecut anumite destinaţii turistice au fost foarte căutate de către turiştii români, anul acesta datorită situaţiilor mai delicate au scăzut foarte mult cererile pentru aceste zone cum sunt ţările din nordul Africii.

Astfel, deşi Grecia trece printr-o criză puternică fără precedent, românii în continuare aleg ca destinaţie de vacanţă această ţară care împreună cu Turcia sunt destinaţiile preferate ale turiştilor arădeni şi anul acesta la fel ca şi în anii trecuţi, fiind urmate îndeaproape de ţări cum ar fi Spania, Italia sau Franţa care la fel ca şi în fiecare an se află printre preferinţele celor care doresc să îşi petreacă concediu în străinătate. Grecia se află tot în topul preferinţelor şi datorită preţurilor scăzute influenţate de criza actuală.

Deşi actuala criză economică din Grecia nu a influenţat foarte mult alegerile românilor pentru concediu, în ceea ce priveşte o altă ţară cu probleme, Tunisia, se pare că întâmplările recente au afectat foarte mult turismul, fiind simţitor mult mai puţini turişti, cel puţin arădeni, care mai doresc să îşi petreacă concediul în această ţară, în aceaşi situaţie aflându-se şi celelalte ţări din nordul Africii, Algeria şi Maroc, unde, de asemenea, cererile arădenilor sunt foarte puţine în conformitate cu spusele mai multor agenţii de turism din Arad.

Dacă, la fel ca în fiecare an arădenii au ales destinaţii obişnuite: Grecia, Italia, Turcia, Franţa, etc; au mai fost printre ei şi alţii care au ales să îşi petreacă concediile în locaţii mai exotice cum ar fi: Republica Dominicană, Vietnam, Indonesia, Seychelles sau Kenya.

Emilian Ciorogariu

Recomandările redacției