seceris · Ineu. În acest weekend, respectiv sâmbătă şi duminică, în oraşul Ineu va fi mare sărbătoare: are loc a XII-a ediţie a manifestării „Zilele Ineului“.
Pro­gramul va fi unul variat şi bogat, fiind anunţată prezenţa unor interpreţi, ansambluri şi trupe de renume. Dacă precizăm că va cânta şi celebrul Nicolae Furdui Iancu cred că spunem cam tot despre calitatea acestei mari sărbători. Ar mai fi de spus că va fi şi  o lansare de carte cu referire la oamenii zonei inti­tulată „Oameni, destine, eroi“ a profesorului  Aurel Dragoş.
· Bocsig. În toamna anului trecut, în curtea Școlii Generale din  Răpsig s-a finalizat construc­ția unui teren de sport modern realizat pe bani europeni. Vineri, administrația așteaptă comisia pentru recepția finală care să per­mită aprobarea plăților. „Obiectivul are suprafață artificială, nocturnă și gard împrejmuitor și costă 50.000 euro, cu finanțare printr-un proiect de­- pus prin GAL. După ce am văzut cât este de iubit de școlari și de tineri, pot spune cu sinceritate că a meritat toate eforturile și toți banii“ ne spunea Ioan Florin Ciul primarul comunei Bocsig, de care aparține satul Răpsig.
· Seceriș. În această perioadă a lunii iulie principala lucrare agricolă este secerișul păioaselor. În majoritatea zonelor unde se cultivă grâu lucrarea este începută, fiind în diferite stadii de realizare. La Olari, secerișul s-a încheiat în proporție de peste 85%, ne spunea primarul Ștefan Muscă. „Combinatul a încheiat secerișul miercuri iar pe terenurile ce nu aparțin de combinat lucrarea e de asemenea aproape de finalizare. Oricum ploaia de miercuri seara nu a afectat puternic cultura ori terenul. Se va putea încheia în bune condiții“.
· Șofronea. Ampla lucrare de canalizare ce cuprinde și satul Sânpaul – aparținând de comuna Șofronea – este finalizată iar o recepție preliminară s-a și făcut. „Este gata și stația de pompare de la Sânpaul, ea func­ționează, dar nu e dată în exploatare. Așteptăm finalizarea remedierii unor probleme depistate la probe și apoi se face recepția finală“ ne spunea recent Ioan Babău, primarul din Șofronea.   (F.B.)

Recomandările redacției