imprumuturi

Administraţia judeţeană caută o instituţie financiară de la care să se împrumute. Vorbim de o sumă mare, de câteva zeci de milioane de lei, fonduri care ar urma să fie folosite pentru finanţarea investiţiilor proprii.

Consiliul Judeţean este interesat să contracteze servicii de acordare de credite – linie de finanţare, în sumă de aproape 51 de milioane de lei. O licitaţie în acest sens a fost demarată, data limită pentru prezentarea ofertelor fiind 28 august 2015.

Parte din fonduri ar urma să fie folosită pentru finanțarea de investiții, derulate atât pe proiecte din fonduri naționale şi din fonduri europene. Între acestea se numără proiectul pentru Ambulatoriul Integrat care, în prezent se derulează la Spitalul Județean, proiect în valoare de șapte milioane de euro şi susținerea lucrărilor la dumul județean Arad – Felnac. De asemenea, tot din bani împrumutaţi ar urma să se acopere unele cheltuieli cu Masterplanul pe deşeuri. Contractarea împrumuturilor se va face pe o perioadă de maxim 15 ani.

Recomandările redacției