tigari
Angajaţii Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Arad au depistat în trafic, în cursul zilei de joi, un bărbat de 65 de ani care a deţinut fără drept şi transportat aproximativ trei kg de tutun, 2.000 de filtre ţigarete şi 400 de ţigarete de contrabandă.
Cel în cauză a fost depistat pe DJ 709 D, pe raza localităţii Semlac, în timp ce transporta cu un autoturism produsele din tutun, deţinute ilicit şi având aplicate timbru fiscal emis de către autorităţile din Ungaria.
„Cele 2,84 kg de tutun, 2.000 de filtre ţigarete şi 400 de ţigarete netimbrate marca Slager au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, pentru deţinerea celor 2,84 kg de tutun, pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile, pe teritoriul României, marcate necorespunzător, peste limita prevăzută de lege şi contrabandă”, informa inspector Lorena Pîrvulescu, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.
Pentru transportul celor 400 de ţigarete şi 2.000 de filtre, cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu suma de 5.000 de lei.

Recomandările redacției