criminali
Cei care l-au torturat şi ucis pe soţul poliţistei pensionare din Arad, în urmă cu câteva zile, în propria casă, au fost identificaţi şi reţinuti. Până să îi prindă, poliţiştii au audiat peste 100 de oameni şi au verificat zeci de piste. Suspecţii sunt doi bărbati, cunoscuţi de-ai victimei, care au vrut să-i fure omului banii.
Viaţa unui om a valorat, de această dată, 700 de lei, 500 de euro şi câteva telefoane mobile vechi.
Fapta a fost pusă la cale de către un vecin de-al bărbatului ucis, care ştia că omul are bani puşi deoparte. Aşa au ajuns cei doi să se alieze pentru a-i fura bătrânului valuta strânsă în casă şi, după o săptămână de pregătiri, au acţionat, unul cu mănuşi, celălalt că un spray lacrimogen.
Imobilizată şi legată de un scaun, victima, un bărbat de 76 de ani, a fost apoi bătută cu brutalitate minute în şir, pentru a spune unde îşi ţine banii. Lovită cu bâta peste cap, de mai multe ori, de către ambii suspecti, aceasta şi-a pierdut viata.
Bărbatul a fost găsit fără pantaloni, într-un imobil de pe strada Mărului, legat de un scaun. Anchetatorii au ridicat probe şi au căutat indicii care să îi ajute să dezlege misterul acestei crime până noaptea târziu, iar în următoarele zile au audiat peste 100 de persoane. Printre acestea s-au aflat şi cei doi suspecti reţinuti, care, în lipsa unui alibi, au fost consideraţi suspecţii principali. Până la urmă, cei doi şi-au şi recunoscut fapta.
“Nu am vrut să se întample aşa ceva. Numai banii am vrut sa i-i luăm. Nu am plănuit nimic! Pe loc a fost tot. Şi l-am lovit din greşeala peste faţă…Din greşeala. Nu, nu am vrut să îl omorâm; ne pare rău de ce s-a intamplat… era vorba doar despre furt, nu era vorba de crimă; nu voia nimeni să se ajungă aici. Am vrut să îi luăm doar banii, nimic mai mult”, explicau fapta cei doi suspecţi.
După ce l-au lovit în cap, de mai multe ori, pentru a-l determina să spună unde îşi ţine banii, agresorii au furat 500 de euro, 700 de lei şi mai multe telefoane mobile, pe care le-au şi vândut, dupa aceea. Suspecţii şi-au împărţit frăţeste prada şi au început să petreacă. Cu banii strânşi, unul dintre ei şi-a cumpărat şaorma, iar celălalt a organizat botezul copilului.
Oribila crimă a avut loc sâmbăta trecută, iar de atunci poliţiştii de la investigatii criminale au muncit la foc continuu, pentru a-i prinde pe suspecţi.
Suspecţii au fost audiaţi câteva ore, iar procurorul a cerul arestarea lor preventivă, pentru 30 de zile.

Cristian Cotuna

Recomandările redacției