radar
Polițiști de la rutieră au în test un nou aparat radar, ultraperformant, care, cu siguranţă, le va da mari bătăi de cap conducătorilor auto. Spaima vitezomanilor arată ca o mitralieră şi declanşează înregistrarea atunci când operatorul apasă pe…trăgaci.
Cu un astfel de radar, poliţistii pot surprinde orice vitezoman care nu respectă legea, de la mai bine de un kilometru.
Noile radare, care sunt deocamdată în teste, la Arad şi în alte câteva judete din ţară, sunt omologate, iar şoferii au făcut deja cunoştinţă cu ele; ce e drept, plăcerea întîlnirii nu a fost tocmai reciprocă…
Radarele TRUCAM pot calcula cu mare precizie vizeta autovehiculelor care se află în mişcare, iar, pentru aceasta, poliţiştii trebuie doar să fixeze ţinta şi să apese trăgaciul, iar viteza va fi afişată atât în vizorul aparatului, cât şi pe displayul acestuia.
“Cu toate că e trecere de pietoni şi a văzut poliţistul, (şoferul – n.r.) nu a redus viteza… În primul rând nu s-a astepat ca un poliţist care stă pe margine să fie dotat cu un astfel de aparat; este o surpriză în momentul de faţă acest aparat pentru şoferi. Ideal ar fi să respecte viteza legală, în toate împrejurările”, ne declara Constantin Crainic, din cadrul SPR Arad.
Aparatul radar are un laser integrat şi o cameră video digitală de inaltă fidelitate, ceea ce face din TruCAM cel mai performant aparat de măsurare a vitezei disponibil, azi. Aparatul adună pe cardul de memorie înregistrari video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi chiar trăsăturile faciale ale conducătorului auto.
Modelul măsoara viteza maşinii cu ajutorul unei unde laser, care nu necesită mai mult de 0.33 de secunde pentru a stabili viteza.

Cristian Cotuna

Recomandările redacției